0
1134
Archery

Op vrijdag 22 oktober is het NK Indoor geschoten door de handboogschutters van de NPSB.
De eerste binnen wedstrijd na de rare corona tijd met alle beperkingen voor het binnen schieten. Ook deze wedstrijd is coronaproef geschoten.

Deze wedstrijd gaat over twee rondes van 30 pijlen in series van 3 pijlen op 18 meter.
In de compound klasse nam titelverdediger John Starreveld direct afstand van de concurrentie om die niet meer af te staan in de eerste ronde met 275 punten. Op de tweede plaats gevolgd door Jaap Vijfvinkel met 248 punten. Met 237 Punten volgde Ad Huggers op de derde plaats. Na de pauze liet John weer direct zien dat hij zijn titel wilde prolongeren wat hij dan ook deed met 273 punten wat zijn totaal op 548 punten bracht. De tweede ronde was voor Jaap helaas te zwaar mede door een blessure, kwam hij niet verder dan 200 punten. Voor Ad was de tweede ronde juist een hele mooie revival en verbeterde zich zodanig dat hij met 256 punten in het eind klassement de verdiende tweede plaats opeiste. Jaap werd derde en ontving de bronzen medaille.

In de recurve klasse hadden we deze keer twee nieuwe deelnemers, maar helaas ook enkele afzeggingen door blessures. Richard van Utteren heeft na jaren niet geschoten te hebben de pijl en boog weer ter hand genomen. Ook Ibe Wiersma is onlangs weer begonnen met handboog schieten en deed ook voor het eerst mee met de kampioenschappen.
In de eerste ronden gaf Richard meteen zijn visitekaartje af en liep langzaam maar zeker weg bij de titelverdediger Peter van der Linden. Richard schoot 268 punten en Peter 253 punten.
Ibe volgde met 240 punten en Leen Kool 235 punten.
Na de pauze bleef Richard zeer geconcentreerd schieten en ging met 273 punten door het gemiddelde van een 9 per pijl. Peter, was in de tweede ronde zijn concentratie juist helemaal kwijt en kwam niet verder dan 236 punten. Ibe daar in tegen had zijn vorm weer te pakken en schoot in de tweede ronde 259 punten. Hierdoor werd Richard van Utteren de nieuwe Nederlands Kampioen Indoor, het zilver ging naar Ibe Wiersma en Peter ontving de bronzen medaille.

Op vrijdag 26 november is het volgende NK, namelijk het NK 25 meter 1 pijl. Ook deze wedstrijd wordt geschoten bij ONA in Bladel. Aanvang 10.00 uur.
Interesse in handboog schieten en werkje bij de Koninklijke Marechaussee of bij de politie? Ook niet executieve collega’s kunnen binnen de NPSB sporten. Stuur een mail naar archery@politiesport.nl of bel naar Peter van der Linden 06-15018696.