100 jaar Hermandad en dat vieren we op de Wouwse Plantage!

0
1067
De sfeer zit er goed in bij de start van de wedstrijd
De sfeer zit er goed in bij de start van de wedstrijd.

Wouwse Plantage – Dit jaar bestaat de Hermandad, de enige echte sportvereniging van de Eenheid Rotterdam, 100 jaar en dat moest natuurlijk met de rest van Nederland gevierd worden. De Rotterdammers hadden al een mooi eigen toernooi geregeld (Rotterdam Open op Crayestein in april – red.) maar als wij nu ook eens het Nederlands Kampioenschap Stableford op een bijzondere baan konden organiseren, dat zou dat helemaal leuk zijn. Op 23 september jl. was het zover. Het werd een prachtige dag.

Plan B
In eerste instantie was het idee om het NK op golfbaan Broekpolder te organiseren. Na weken gewacht te hebben totdat we van het bestuur toestemming zouden krijgen, moesten we dit aanbod toch afslaan. De voorwaarden en de prijs waren helaas niet toegankelijk voor ons. Tja, daar ging ons plan… Wat is nu nog meer een mooie baan? Toevallig is kennis Patrick caddiemaster op de Wouwse en die wilde daar wel eens een balletje opgooien. Na overleg met diverse leden van het secretariaat kregen we toestemming en een leuke offerte aangeboden om ons NK op de Wouwse Plantage te houden. We moesten nog wel enige weken later in de vergadering van het bestuur besproken worden, omdat we eerder wilden starten dan gebruikelijk was toegestaan. Het was nog nooit voorgekomen dat er gespeeld werd in de starttijden bestemd voor de leden maar het bestuur besloot dat wij dit mochten doen. Erg bijzonder en fijn!

Uithoek van Nederland
Mmm, de Wouwse? Is deze wel toegankelijk voor iedereen? Die ligt toch bijna in België? Nou ja, het komt in de buurt en inderdaad best ver weg voor de Noordelingen (al was dit niet te merken aan de inschrijvingen en zaten we op één na vol…). Aan de andere kant zijn we natuurlijk ook wel een beetje verwend. De reisafstanden in Nederland zijn nu niet echt groot te noemen. De langste route van de Eemshaven tot Sint Kruis rij je tenslotte in vier uur. OK, misschien niet op maandag…, maar toch…

In het begin van de maandagochtend werden we al gebeld door een enthousiaste deelnemer. Hij had net 1,5 uur gedaan over een tochtje van 30 kilometer… We hebben niet gevraagd met welk vervoersmiddel hij was, maar we gingen er gemakshalve van uit dat hij met de auto was. Ai…als dit maar goed kwam…

Logoballen en reviews
Nou, dat bleek! Iedereen was gelukkig op tijd en kon gaan genieten van een heerlijk golfdagje. Bij de inschrijftafel werden de 71 deelnemers vriendelijk verwelkomd door de voorzitter van Hermandad, Fred Duhèn die ook nog eens voor iedereen een doosje ballen met het Rotterdamse Hermandad-logo had. We hebben begrepen dat de Amsterdammers binnen no time door de ballen heen waren en deze in Brabant zijn gebleven….

Op een klein buitje na hebben we een erg mooie dag gehad. De baan was schitterend en de vele reacties (die voor de organisatie altijd leuk is) waren zeer positief. Zelfs op de website van “Leading courses” zagen we nog een paar goede reviews voorbijkomen.

De uitslag
De drie verschillende handicap-categorieën werden bepaald door een nagenoeg evenredige verdeling van het aantal spelers. De volledige uitslag is hier te downloaden.

Petra van den Aardweg van het PDC werd met 37 Stableford punten de Nederlands Stableford kampioen! Tim Scharloo (Zeeland-West Brabant) en Kevin Broersma (Amsterdam) werden eerste in hun klasse! De longest drive werd bij de dames geslagen door Vera Houtman en bij de heren door Bert Bennink. De neary werd door gast Peter de Kloe geslagen.

Dankwoord
Voordat de prijsuitreiking van start ging, lieten Fred Duhèn en Fred Stegman, respectievelijk voorzitter en oud-voorzitter van Hermandad, enkele gebeurtenissen uit het (golf)verleden van Hermandad de revue passeren. Daarbij paste ook een dankwoord aan Frans Heeres, voormalig korpsschef van Zeeland-West Brabant en Oost-Brabant die zich altijd hard gemaakt heeft voor het politiegolf. Dit werd met luid applaus ondersteund.

Tot slot sprak Petra in haar winnaars speech nog een dankwoord uit naar de organisatie die deze dag op voortreffelijke manier hadden voorbereid.

De Politiegolftour is hiermee ten einde maar het golfseizoen gaat nog even door. In de komende wedstrijden, de Texel Challenga en de Winter Koppel Wedstrijd, zijn nog plekken beschikbaar. Zin om mee te doen? Mail naar golf@politiesport.nl.