100 jarig HPSV viert jubileum ook met golf

0
903
Blije prijswinnaars van het EDH Open 2019
Blije prijswinnaars van het EDH Open 2019.

Rijswijk (Z/H) – Een zonnige 6 juni bracht 77 golfers samen op de Rijswijkse Golf & CC om de titelhouder te worden van de Eenheid Den Haag Open 2019.  Alle kleuren van de regenboog passeerden de revue bij de Eenheid Den Haag open. En alle spelers waren al prijswinnaar voordat de eerste bal geslagen was: vanwege het 100-jarig bestaan van de Haagse Politie Sport Vereniging kreeg iedereen bij binnenkomst een herdenkingsmedaille.

Code geel en oranje, afslaan van rood, blauw en geel
Allereerst werd de wedstrijddag omarmd door een code geel van de woensdag en de code geel en oranje van de vrijdag. De weersberichten deden de organisatie vrezen dat alle bunkers net zoals vorig jaar weer GUR werden verklaard, maar niets was minder waar. De baan lag er goed bij. Het vele regenwater van de storm en de zon op de speeldag zorgden voor goed gras en strakke greens. Ook werd opgemerkt dat er verbazingwekkend weinig takken in de baan en op de greens lagen na de storm.
Nog meer kleur gaf de trend dat veel spelers bewust kleur kiezen op basis van hun speelsterkte.  Goed voor het spelplezier van de speler zelf en de doorstroming in de baan.

De wedstrijd
Het deelnemersveld van 77 personen bestond uit 30 m/v in categorie 0-18 en 45 m/v in de categorie 18.1-36. Nadat iedereen zich de koffie had laten smaken en (de meeste) zich goed hadden opgewarmd met de gratis ballen op de driving-range ging de shotgun om13.00 uur af.  Op zoek naar een goede score, een neary, een leary, een birdie of gewoon ’s een goede slag (ping!) werden verwachtingen waargemaakt en bijgesteld in de baan. Met dank aan Petra voor de ondersteuning bij de voorbereiding en de puntentelling werden de prijzen op een zonnig terras uitgereikt.  Onze eigen Leo van Hal ging trots met de hoofdprijs naar huis. Dank aan alle deelnemers voor een geslaagde dag. We zien iedereen graag weer volgend jaar terug!

Michel & Stefan

De prijswinnaars waren:
Neary op hole 9
: Brenda Rijkenberg (gast)
Leary hole 6: Rene Vermeulen (PDC)

Categorie Hcp 0 – 18

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Leo van Hal Den Haag 12.3 37
2. Harry Hulzebos PDC 16.5 37
3. Nellie de Koning Rotterdam 11.0 36


Categorie Hcp 18,1 – 36

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Paul Stork Noord Holland 18.7 38
2. Ewoud Hemker Noord Holland 34.5 38
3. Marion te Kiefte ONL 30 37


Download complete uitslagenlijst:
EDH Open 2019 – uitslagenlijst