15e Nationale Politie Sportdag: een sportfeest met record aantal deelnemers

0
3081

Video: Dennis van Kouterik

Een strak blauw lucht, de zon hoog aan de hemel. De nationale politie sportdag en de weergoden hebben iets met elkaar want ook dit jaar mocht het hoogtepunt van het politiesport jaar rekenen op het mooiste weer van de wereld. Ruim 500 collega’s van de Nationale Politie en Koninklijke Marechaussee hadden zich ingeschreven voor het jaarlijkse sportfeestje van de NPSB. Een record aantal. En voor het eerst waren alle eenheden, politie academie en Koninklijke Marechaussee vertegenwoordigd.

Politiesport voor iedereen

Het gaat goed met de politiesport, zo blijkt uit het openingswoord van Anja Leemans, voorzitter van de NPSB. Nieuwe sporten dienen zich aan en bestaande sporten genieten in toenemende mate belangstelling. Namens de korpsleiding is Leonard Kok (directeur bedrijfsvoering) aanwezig. Hij benadrukt dat de politiesport voor iedereen is, ongeacht de functie. Zelf maakt hij deel uit van team KL/staf en PDC. Per slot van rekening is ook de korpsleiding gebaat bij fitte medewerkers!

Polderklei
De deelnemers worden flink uitgedaagd gedurende de dag. Flevonice blijkt een sportspeeltuin voor volwassenen en kan rekenen op lovende reacties. Negen kilometer polderklei met een slordige 40 obstakels krijgen de deelnemers voor de kiezen. Daarnaast moet een reuzenfiets gebouwd worden met behulp van diverse materialen en er zijn schietonderdelen. De wateropdrachten zijn zeer welkom tijdens het sporten onder tropische omstandigheden. Het onderdeel korfbal blijkt een lastige. Met militaire precisie proberen de deelnemers de broodnodige punten bij elkaar te sprokkelen. Het scoren lukt echter lang niet iedereen. De burpee challenge laat de deelnemers flink zweten, zo ook het ME bus duwen.

‘Dit is echt een teamprestatie’
(Sandra van den Brink, Oost Nederland)

Strijd

Er wordt hard gestreden om de eer en glorie van de eenheid. Aan het eind van de dag blijkt de uitslag bijna een kopie van 2016. Oost Nederland pakt evenals in 2016 de winst, de Kampioensschaal mag weer een jaar lang in het oosten van het land staan. Oost Brabant is de runner up met Amsterdam in haar kielzog. Het touwtrekken geeft een heel ander beeld. Hier blijkt Den Haag over het grootste aandeel brute kracht te beschikken. Zij nemen de beker voor ‘Sterkste Eenheid’ mee naar huis.

‘We zijn 11e geworden,
maar we zijn wel de sterkste eenheid’
(Ilona Lievaart, Den Haag)

Sponsorplein

Ook de sponsoren van de NPSB zijn weer van de partij met informatie en leuke gadgets. Deelnemers kunnen met al hun vragen over de Politie Zorg Polis (PZP) terecht en Loyalis verloot aan het eind van de dag een prachtige mountainbike. De OOGbus van het Oogziekenhuis Rotterdam heeft het druk, velen nemen hun kans waar en laten de ogen nakijken.

Foto gallery door Patricia van de Woning:
https://goo.gl/photos/uLZnMCe6J3EiZJjF9

Mooie dag

Als de prijzen zijn uitgereikt, de rommel opgeruimd en iedereen goed en wel richting huis is vertrokken zit de organisatie nog heel even na op het terras. Na een hectische dag heerst vooral tevredenheid. Alle eenheden aanwezig, een record aantal deelnemers, een prachtige locatie.Het is een mooie dag geweest!

Uitslagen
Download volledige uitslagen lijst

Fitste en Vaardigste Eenheid van Nederland:

1. Oost Nederland (119 punten)
2. Oost Brabant (107 punten)
3. Amsterdam ( 96 punten)

Touwtrekken: Eenheid Den Haag

Obstaclerun wedstrijd
Vrouwen tot 35 jaar

1. Renske Verboort (Oost Brabant, 59,47)
2. Wendy Knigge (Oost Nederland, 1.00,15)
3. Samantha Top (Den Haag, 1.02,34)

Vrouwen 35+
1. Sandra van den Brink (Oost Nederland, 57,54)
2. Dilek Karaman (Rotterdam, 1.15,02)
3. Francie Marinussen (Politieacademie, 1.22,49)

Mannen tot 35 jaar
1. Tamer Tuzkapan (Amsterdam, 49,26)
2. Luc Peute (Midden Nederland, 49,42)
3. Edwin Ellis (Amsterdam, 50,10)

Mannen 35+
1. Jeroen Bergsma (Noord Holland, 56,33)
2. Henry Hendriks (Oost Brabant, 59,13)
3. Rik van Boxtel (Oost Brabant, 59,25)

Sportdag feitjes:
15e editie
526 inschrijvingen
70% man 30% vrouw
65% recreant 35% wedstrijddeelnemer
Oudste deelnemer is 61 jaar
Jongste deelnemer is 22 jaar
Gemiddelde leeftijd 35 jaar
Verreweg de meeste deelnemers hebben shirtmaat M

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here