1e wedstrijd NK 3D NPSB Archery

0
1249
Archery-NPSB-3D-Bergeijk-2017
3D Bergeijk 2017

Op 20 mei is de eerste wedstrijd geschoten voor het NK 3D van de NPSB Achery. De wedstrijd vond plaats in de bossen rond het verenigingsgebouw van Handboogvereniging ST. Bernardus uit Bergeijk. Er was een schitterend parcours uitgezet van 30 doelen met afstanden tussen de 5 meter en 65 meter. De doelen varieerden van kikkers tot bruine beren en van een struisvogel tot een uil.

We hebben in vier verschillende categorieën geschoten, namelijk compound, recurve, hout en long bow. De verschillende boog klassen hebben ook ieder hun eigen afstanden tot de doelen.

Bij de compound klassen werd Theo Gloudemans met 487 punten eerste. Bij de recurve klasse werd Peter van der Linden eerste met 370 punten.

In de houtklasse streden Joachim Mulkens en Ad van de Ven om de eerste plaats. Joachim liep steeds verder uit en won met 430 punten ten opzichte van Ad met 318 punten. In de Long bow klasse was titelverdediger Wil Lathouwers te sterk voor Martin van der Kroef, 363 om 317 punten.

Het allerbelangrijkste was dat alle deelnemers weer genoten hebben van de wedstrijd en de onderlinge sfeer. Dit belooft weer heel wat voor de tweede wedstrijd van het NK 3D op zaterdag 26 augustus 2017 in Poppel. Dan zijn er ook weer meer schutters aan de start.

Ook zin om kennis te maken met de handboogsport? Stuur een mail naar archey@politiesport.nl