1ste tussenstand Politiegolfer / Politiegolftalent van het jaar

0
1226

Alkmaar – De eerste twee wedstrijden van het nieuwe golfseizoen zijn gespeeld en net als vorig jaar is de deelname uitstekend te noemen.  In deze twee wedstrijden waren er al 98 unieke deelnemers te noteren, ongeveer evenveel als vorig jaar rond deze tijd. Dat is waar onze golforganisatoren het voor doen: enthousiaste collega’s die graag een balletje slaan en de strijd tegen zichzelf en tegen elkaar aan gaan..

Voor het negende achtereenvolgende jaar worden ze ook dit jaar weer bijgehouden: de klassementen voor Politiegolfer en Politiegolftalent van het jaar. De handicapverdeling in deze categorieën is iets aangepast waardoor er in beide groepen ongeveer evenveel spelers zijn. Een speler blijft het hele jaar in de categorie waarin het jaar is begonnen, ongeacht of hij/zij eigenlijk op handicap naar een andere categorie over zou moeten.

De titelverdediger in de lagere handicapcategorie (max hcp 19.0) is Wil Giesbertz van de Koninklijke Marechaussee is dit seizoen goed begonnen en staat in het eerste tussenklassement op de tweede plaats met 67 punten. De koppositie met nu al 74 punten is voor Claudia Vrijland van de eenheid Rotterdam die al voor het derde achtereenvolgende jaar ongelooflijk stabiel en goed staat te spelen. Op de derde plek met 60 punten staat Louis van Swelm van de Landelijke Eenheid, een golfer die pas vorig jaar is begonnen met deelname aan de wedstrijden en gelijk aantoont een aanwinst te zijn binnen het politiegolf.

In de hogere handicapcategorie (hcp 19.1 – 54) gaat Kevin Broersma van de eenheid Amsterdam die aan de leiding met maar liefst 76 punten over twee wedstrijden. Ook Kevin is een nieuwkomer, is nog niet zo lang serieus met golf bezig en laat zien een groeibriljant te zijn. Hij wordt op de tweede plaats gevolgd door Harold Visser van de Landelijke Eenheid met 68 punten. Ook Harold speelt al een paar seizoenen stabiel en het moment is nabij dat hij zijn handicap zodanig gaat verlagen dat hij volgend jaar talent-af is en voor de “echte” titel gaat in de lagere handicapcategorie. De nummer drie in deze groep is Gijs Eerdman van de eenheid Midden-Nederland met 65 punten. Gijs viel vorig jaar net buiten de prijzen en zal dit jaar op zoek gaan naar eerherstel.

De titels Politiegolfer en Politiegolftalent van het jaar gaan naar de spelers die over vier wedstrijden de meeste punten bij elkaar spelen.

Download:
PGVHJ-klassement per 2018-05-01

Afspraken kwalificatie NPSB Masters op The Dutch
Na ruim 10 jaar het politiegolf te hebben gecoördineerd en georganiseerd, is het de gedelegeerde eindelijk gelukt: een wedstrijd organiseren op de allerbeste baan van Nederland (zeer subjectief gezien). The Dutch is op 15 oktober de trotse gastheer van de NPSB Masters 2018. En dat trotse gevoel is wederzijds: The Dutch is een behoorlijk besloten club en het idee dat we daar kunnen en mogen spelen, tovert bij menigeen een lach op het gezicht. Het vooruitzicht alleen al!

Net als vorig jaar kunnen spelers zich voor deze wedstrijd kwalificeren aangezien alle organisatoren het er over eens zijn dat spelen op The Dutch een cadeautje is voor de meest trouwe en best spelende golfers in het seizoen 2018. De volgende spelregels zijn dan ook van toepassing:

  • Aan minimaal 4 van de 7 wedstrijden meedoen die meetellen in het klassement Politiegolfer/Politiegolftalent van het jaar (tot en met het NK Stableford)
  • Na 18 september 2018 in de top 34 staan van het klassement Politiegolfer van het jaar; dit is tot en met handicap 19.0;
  • Na 18 september 2018 in de top top 6 staan van het klassement Politiegolftalent van het jaar

(dit is van handicap 19.1 tot 54.0 maar alleen max hcp 24.0 kan meedoen op The Dutch vandaar lager aantal)

  • Bij gelijk puntenaantal van spelers is aantal deelnames aan wedstrijden doorslaggevend
  • Indien stand dan nog gelijk is, is lagere handicap doorslaggevend
  • Indien stand dan nog gelijk is, wordt er geloot

Komende wedstrijden
De eerstvolgende wedstrijden van de Politiegolftour zijn het Brabant Open op 15 mei en het Eenheid Den Haag Open op 1 juni. Beide wedstrijden zijn volgeboekt. Onlangs is de inschrijving geopend voor het Rotterdam Open op 1 juli. Informatie en inschrijfformulier zijn elders op deze website te vinden.

Graag tot ziens bij één (of meerdere) van deze wedstrijden!