2e SPGN Classic: koud maar droog

0
2502

Amsterdam – Na het succesvolle openingstoernooi van vorig jaar kreeg de Politiegolftour ook dit jaar het traditionele vervolg op Goede Vrijdag. Op 29 maart jl. vonden 40 deelnemers de weg door winters weer naar golfbaan Waterland Amsterdam en de eerste vraag die bij de wedstrijdtafel gesteld werd, was veelal: we spelen toch niet op wintergreens hè? Nee, die werden door de greenkeepers snel omgezet naar zomergreens zodat de wedstrijd gewoon om 11.00 uur kon starten.

Koud
Vorig jaar was Goede Vrijdag een echte lentedag met zon en aangename temperaturen. Dit jaar was het zaak om je warm te kleden tegen de kou en de stevige wind. Mutsen, handschoenen en thermokleding waren geen overbodige luxe. Ondanks de koude winter lag de baan er prima bij. De fairways waren netjes gemaaid en ondanks dat de greens “geverticuteerd” waren (gaatjes in geprikt om de grond te laten luchten) rolden de ballen goed. En Waterland Amsterdam blijft best een lastige baan met behoorlijk veel “risk / reward” holes waar je goed moet nadenken wat je doet. Maar dat is nu juist de uitdaging.

Opmerkelijk
Vanwege de relatief kleine groep waren er drie categorieën in plaats van vier met in iedere groep ongeveer evenveel deelnemers. Opmerkelijk was dat de scores in de groepen erg uiteen liepen met in de laagste handicapcategorie (zouden de beste spelers moeten zijn) de laagste scores. Zo zie je maar hoe onvoorspelbaar golf is. Zes deelnemers sloegen een birdie (één onder par) en er viel zelfs een eagle! Op hole 14, een korte par 4, sloeg ondergetekende een slechte drive maar een prima 2e slag van zo’n 120 meter recht op de vlag af. Na twee stuiten rolde de bal zo de hole in. Gek gezicht maar onwijs leuk om mee te maken, mijn eerste eagle in 7 jaar spelen. Daarnaast is de “longest drive” van Ron van Herk het vermelden waard. Hij sloeg zijn bal op hole 15 ruim 220 meter ver. Zoals golfers dan zeggen: “hij zat er lekker op!”  Tot slot is de opmars van collega Gerard Dekker (Noord-Holland) opvallend: vorig jaar nog spelend in handicapcategorie 30 – 36 maar inmiddels gezakt naar handicap 21.8 en dit jaar dus spelend in de laagste handicapcategorie. Knappe prestatie!

Uitslag
De uitslag lijkt op die van vorig jaar: er werd soms wel en soms niet goed gespeeld. Sommige deelnemers noteerden veel strepen maar vielen toch in de prijzen. De baan en de wind waren een lastige tegenstander en goede scores waren op één hand te tellen. De uitslag per handicapcategorie én een totaaluitslag zijn in de bijlage vermeld. Onderstaand worden alleen de prijswinnaars vermeld met uiteraard onze felicitaties!

Tot slot
Bij de prijsuitreiking werden gastvrouw Jeanny Oosterman en de medewerkers van golfbaan Waterland Amsterdam bedankt voor hun gastvrijheid en service. De volgende wedstrijden zijn het Haaglanden Open op 19 april en het Midden-Nederland toernooi p 14 mei. Graag tot dan!

Hartelijke groet,
namens Bestuur Stichting Politie Golf Nederland,
Petra van den Aardweg

UITSLAG SPGN CLASSIC 2013
Neary:
Willem Doorn – Eenheid Amsterdam
Longest heren: Ron van Herk – Kon. Marechaussee
Longest dames : Angelique Nooijen – Eenheid Den Haag

HCP 30-36

NR NAAM HCP PUNTEN
1 Daan Krijger (Oost NL) 32.8 37
2 Hans Gelderman (Den Haag) 34.2 28
3 Dick Korsten 31.2 26

HCP 22-30

NR NAAM HCP PUNTEN
1 Johan Koelewijn (Midden NL) 29.0 39
2 Willem Doorn (Amsterdam) 22.3 33
3 Frans Jordan (Rotterdam) 28.2 30

HCP 0-22

NR NAAM HCP PUNTEN
1 Henk Wanst (Noord-Holland) 15.6 27
2 Gerard Dekker (Noord-Holland) 21.8 26
3 Johan Trommel 17.2 26


Download uitslagen klik hier.