37e Texeltoertocht

0
1083
34ste Texel toertocht

Op woensdag 10 juni 2020 organiseert de Politie sportvereniging Noord-Holland weer de traditionele Texeltoertocht. Dit jaar wederom met de mogelijkheid om een deel van Texel wandelend te verkennen.

We starten met een redelijk snelle groep fietsers die niet harder dan 25 kilometer per uur mag rijden. Deze wordt voorgereden door rijders van de Texelse wielersportgroep. Daarnaast rijdt er een langzamere groep als daar animo voor is. Bovendien bestaat de mogelijkheid het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. De inschrijving staat open voor leden van de Politie sportvereniging Noord-Holland, maar ook voor collega’s van de Nationale Politie die hier niet bij aangesloten zijn, alsmede echtgenotes(en), vrienden en kennissen.

Ook dit jaar is er een mountainbiketocht. Deze start op het uiterste puntje van Texel, aan de kant van Den Helder en vervolgt dan naar het noorden over het strand, naar de vuurtoren richting De Cocksdorp. Deze tocht gaan enkel door bij voldoende deelname.

Wij willen vertrekken met de boot afvaart 09.30 uur uit Den Helder. U kunt uw auto in de omgeving parkeren. Wij zouden graag zien dat u om 09.00 uur bij de boot aanwezig bent met of zonder fiets. U kunt op Texel naast de Texelse boot ook een fiets huren c.q. elektrisch of een tandem.

U kunt heerlijk eten in het strandpaviljoen Faro2, Vuurtorenweg 193 te Cocksdorp gelegen onder de vuurtoren op het strand. Een mooie tijd hiervoor is omstreeks 12.30 uur. De lunch (o.a. broodje kroket, frikandel, drinken) wordt vergoed door de sportvereniging. De vergoeding hiervoor wordt ter plekke in het restaurant verstrekt. De vereniging is de laatste 36 jaar uitermate enthousiast geweest over de deelname aan de tocht. Schrijf op tijd in!

Inschrijfkosten:

  • Voor medewerkers van de politie is deelname gratis.
  • Overige deelnemers betalen 12 Euro. (bootkosten, eten, enz. inbegrepen)
  • U kunt betalen op NL53 INGB 0005241043 t.n.v. R.J.Slikker te Balk.

Voor verdere info:

Rein Slikker: 0514-602662 of 06-29058868.

E-mail: r.j.slikker@home.nl. Graag opgaves bij Rein.

We hopen dat u gebruik wilt maken van deze unieke gelegenheid om Texel te bezoeken. Het eiland is groot, we hebben bijna altijd mooi weer en het eten is uitstekend. Echt een dag om niet meer te vergeten!

Rein Slikker

NB: De Texeltoertocht wordt niet onder auspiciën van de NPSB georganiseerd maar door de politiesportvereniging Noord-Holland, wel draagt de NPSB het evenement een warm hart toe. De verzekeringen van de NPSB zijn op dit evenement niet van toepassing.