Afzien in Gendringen

0
2296
Gendringen-2016

De afgelopen jaren was Gendringen het toneel van een koud en afwisselend Nederlands Kampioenschap Politiesurvival. Op vrijdag 29 januari 2016 was dat niet anders. Met een run van 13 kilometer over vijftig hindernissen of een run van 9 kilometer over veertig hindernissen en leuke verrassingen door het koude water was het weer een mooi strijdtoneel in Gendringen.

Het NK kende drie categorieën: mannen en vrouwen individueel, koppels en teams. Bij de mannen werd een ware strijd geleverd. Doordat kanshebbers in verschillende startgroepen startten, was het tot het laatste moment spannend wie als eerste de eindbel zou luiden. Renze Jongman werd hier eerste, met 12 seconden voorsprong op titelhouder Sietse Brouwer. Ook bij de dames was het tot het einde spannend. Uiteindelijk won Priscilla de Vries, ongeveer drie minuten later gevolgd door Kim Jansen. Bij de koppels wonnen Casper Top en Dennis Peters en bij de teams kwam de eer toe aan Bram Wiersum, Hugo Blom, Bart Helmholt en Matt Evers.

Voorlopig was het de laatste keer in Gendringen. De afdeling Adventure/Survival van de NPSB kijkt terug op mooie jaren met een goede samenwerking

Liesbeth Voorthuijsen
Communicatie NPSB