Alpe d’HuZes: lopen of fietsen tegen kanker

0
2069
Alpe d'HuZes 2019

Op donderdag 6 juni 2019 wordt Alpe d’HuZes voor de veertiende keer georganiseerd. Naar verwachting zullen circa 5000 deelnemers de Alpe d’Huez maximaal zes keer beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. En als medewerker van de Nationale Politie of Koninklijke Marechaussee kun je nu via de Nederlandse Politie Sportbond meedoen! Of je er nu voor kiest om te lopen of te fietsen. Gelet op de landelijke faciliteitenregeling is het voor medewerkers van de Nationale Politie mogelijk om buitengewoon verlof aan te vragen voor de dag waarop wordt deelgenomen aan de Alpe d’HuZes (6 juni 2019). De reisdagen en voorbereiding zullen in eigen tijd plaatsvinden.

Wat biedt de NPSB en wat regel je zelf
De deelnemers worden geacht zelfstandig in te schrijven bij de organisatie Alpe d’HuZes. Na de daadwerkelijke deelname, zal de NPSB het inschrijfgeld à €125 aan de deelnemers terugbetalen. Door de NPSB wordt voorzien in de juiste kleding, zowel voor de wielrenners als de lopers. Voor busvervoer wordt gezorgd, de heenreis is op dinsdag 4 juni 2019 en de terugreis op vrijdag 7 juni 2019. Hierbij kan tevens worden gezorgd voor vervoer van de fietsen. Reizen op eigen gelegenheid (eventueel op afwijkende data) is ook mogelijk. Deelnemers zorgen zelf voor hun maaltijden en onderkomen! Als deelnemer ben je daarnaast zelf verantwoordelijk voor het zoeken van sponsoren/donateurs. Per deelnemer wordt een streefbedrag van €2500 aan donatiegeld gehanteerd.

Voorwaarden deelname via NPSB
Om deel te nemen aan de Alpe d’HuZes via de NPSB zijn enkele voorwaarden opgesteld waaraan door de deelnemers moet worden voldaan:

  • Enkel medewerkers (of gepensioneerde medewerkers) van de Nationale Politie of Koninklijke Marechaussee kunnen deelnemen.
  • Op woensdag 5 juni 2019 wordt gezamenlijk gestart met een training, hierbij wordt de door de NPSB verstrekte kleding gedragen. Deelnemers bepalen zelf welke afstand zij afleggen tijdens deze training. De training is in de ochtend en start onderaan de berg, nadat de vrijwilligers gestart zijn met hun tocht.
  • Op donderdag 6 juni 2019 wordt omstreeks 18:00 uur, circa 1500 meter voor de finish, opnieuw gegroepeerd om vervolgens gezamenlijk door het dorp en over de finish te gaan. Hierbij wordt wederom de door NPSB verstrekte kleding gedragen.

Inschrijven
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar npsbkantoor@politiesport.nl. De inschrijvingsmail dient te worden verzonden vanaf je eigen Politie/KMar e-mailadres.
Geef in de mail het volgende aan:

  • Of je gebruik maakt van eigen vervoer of gebruik wil maken van het door de NPSB aangeboden busvervoer;
  • Of je gebruik maakt van het fietsvervoer en of de fiets in een reistas of box vervoerd moet worden.