Alsnog opening Politiegolfseizoen met Brabant Open 2020

0
855

Teteringen – Net voordat het politiegolfseizoen eind maart van start zou gaan, kwam het net als in veel andere sporten tot een abrupte stilstand. Ongewis óf en wanneer de wedstrijden weer gehouden konden worden, hielden veel golfers zich bezig met puttwedstrijdjes op het huiskamertapijt of chipoefeningen in de achtertuin. Gelukkig ging na enkele weken het licht op groen om de golfbanen weer te openen, konden golfers hun rondjes weer lopen en kwam de organisatoren weer in actie om de aangepaste wedstrijdkalender vorm te geven. En zo was daar dan toch de eerste NPSB-golfwedstrijd van het seizoen in het Coronatijdperk. Het Brabant Open mocht de spits afbijten en kijken of er een mooie golfwedstrijd georganiseerd kon worden die ook nog eens Corona-proof moest zijn. Conclusie aan het einde van de dag: op beide punten is de organisatie geslaagd.

Golfen met Corona-maatregelen
De wedstrijd werd gespeeld op Golfpark De Haenen in Teteringen. Vooraf was het de vraag of de NPSB-golfers het aandurfden om in deze periode met alle Corona-maatregelen een golfwedstrijd te spelen. Na openstelling van de wedstrijd stroomden de aanmeldingen binnen en bleek de wedstrijd als vanouds snel vol te zitten.

De wedstrijd was in eerste instantie uitgeschreven als een shotgun (waarbij alle spelers tegelijk op verschillende holes starten) maar door alle Corona-maatregelen werd besloten om er een dubbele teestart van te maken (waarbij de spelers in groepjes achter elkaar van hole 1 en 10 starten). Hierbij zouden de deelnemers niet allemaal tegelijk op de golfbaan aankomen en ook na de wedstrijd niet tegelijk binnenkomen in het clubhuis en/of op het terras. Ook werd besloten om geen prijsuitreiking te doen om zoveel mogelijk persoonlijke contacten te voorkomen en konden golfers ook eerder huiswaarts keren. Tot slot werden er geen neary of leary uitgezet want ook dat heeft veel verschillende aanrakingen tot gevolg. Golfen met Corona-maatregelen, het kan maar het vergt enige aanpassing. Wat een golfer er graag voor over heeft zolang hij de baan maar in kan.

Perfect golfweer
Onder prima weersomstandigheden, volop zon en 18 graden, werd er om 11:00 uur op hole 1 en hole 10 gestart. Doordat hole 10 een par 3 is, kwamen de starttijden al snel in het gedrang en bleek dat om de 8 minuten starten niet te doen was. De laatste flight vertrok hier al met een vertraging van ongeveer 25 minuten. De golfbaan lag er prima bij hetgeen ook bleek uit de vele positieve reacties die wij hebben gekregen. Ondanks dat De Haenen een par 70 baan is en niet erg lang, bleek toch dat hij voor veel golfers moeilijk te bespelen was.

Gelukkig was het lange gras van een paar weken geleden al aardig gekortwiekt hetgeen de speelbaarheid van de baan ten goede kwam. De bal kon al makkelijker terug worden gevonden als hij niet op de fairway lag. De eerste flights kwamen na 4 uur spelen binnen maar de laatste flights hadden helaas toch bijna 5 uur nodig. Algemeen genomen werd er redelijk gescoord maar één persoon sprong er met kop en schouder boven uit. Irene Schoonveld behaalde in categorie 2 maar liefst 45 stablefordpunten terwijl haar playing handicap vóór de wedstrijd al naar beneden was bijgesteld met vier slagen. Top gepresteerd dus. Al met al hebben wij als organisatie genoten van een mooie wedstrijd en hopen jullie komend jaar allemaal weer te zien op het Brabant Open 2021.

UITSLAG:

CAT. 1: hcp 0 – 14

  1. Manuel Mulder 34 SF
  2. Karel Vingerhoets 33 SF
  3. Edwin Hofte 32 SF

CAT. 2: hcp 14.1 – 21

  1. Irene Schoonfeld 45 SF
  2. Petra van den Aardweg 38 SF
  3. Hans Snip 35 SF

CAT. 3: hcp 21.1 – 36

  1. Kelly Veerman 38 SF
  2. Frank Mangelschots 36 SF
  3. Frans Jordan 32 SF

Download volledige uitslagenlijst, klik HIER.

De prijswinnaars kregen deze keer hun prijs in de vorm van een Jumbo Golf cadeaubon thuis gestuurd.

Met vriendelijke golf groet,
Karel Vingerhoets & Fred Braam

PS van gedelegeerde: helaas zijn de gemaakte foto’s mislukt om onbekende reden. Vandaar deze keer helaas een verslag zonder foto’s.