Amsterdam Warriors winnen 3e NK Politie Rugby

0
1770
3e NK Politie Rugby 2017
3e NK Politie Rugby 2017

Collega’s vanuit het hele land en de Koninklijke Marechaussee kwamen zaterdag 15 april naar het PTO in Amsterdam om te strijden om het 3e Nationale Kampioenschap Politie Rugby. De Amsterdam Warriors waren het sterkste en sleepten hun 3e nationale titel in de wacht.

Bij deze editie werden de aanwezige spelers verdeeld over drie teams: De Brabarians, de Police Lions en de Amsterdam Warriors. Deze indeling was nodig omdat de beschikbare politierugbyers uiteraard niet evenredig over ons korps verdeeld zijn. Het gros van de beschikbare rugbyers in onze organisatie loopt van oudsher in Amsterdam en omgeving rond. Door het verdelen van het spelerspotentieel ontstonden drie aan elkaar gewaagde teams. Dit was in de wedstrijden die volgden, goed te merken. Amsterdam had de voorgaande twee edities gewonnen, maar al snel werd duidelijk dat alle drie de teams evenveel aanspraak op de felbegeerde titel konden maken. In een dubbele competitie waarin alle teams twee keer tegen elkaar zouden uitkomen, zou het pleit beslecht worden. Vier pittige wedstrijden rugby op een dag betekent een flinke aanslag op het lichaam!

Onder de strikte leiding van het wedstrijdsecretariaat in de persoon van Pien Selbeck, veelvoudig international en bondscoach van de herenselectie, werd samen met de twee referees de wedstrijden in goede banen geleid. De spelregels werden vanuit veiligheidsoogpunt strak nageleefd. Een absolute must in deze fysieke en harde sport!

Spannende strijd
In de openingswedstrijd bonden de Brabarians en de Amsterdam Warriors de strijd met elkaar aan. Na een gelijk opgaande wedstrijd wisten de Amsterdammers de eerste zege te noteren: 17 – 26. Lang hadden de Brabarians niet om bij dit verlies stil te staan, want in de tweede wedstrijd moesten ze gelijk weer de wei in, ditmaal tegen de Police Lions. Ze wonnen overtuigend  met 0 – 31. Bij de derde wedstrijd tussen de Amsterdam Warriors en de Police Lions ging de strijd gelijk op, maar een try van de Lions in de ‘dying seconds’ leverden de hen terecht de overwinning op. Met een verlies van 14 – 17 dropen de Amsterdam Warriors van het veld. In de twee wedstrijden die volgenden tegen de Brabarians herpakten de Warriors zich en ze plaatsen zich voor de finale tegen de Lions.

De finale
In deze laatste, bepalende wedstrijd werd vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat de Amsterdammers gebrand waren op het kampioenschap en niets aan het toeval wilden overlaten. Vanaf de start vlogen de Warriors er volop in en bestookten de defensie van de Lions met aanval op aanval. Na het laatste fluitsignaal stond met 42 – 5 een duidelijke overwinning voor de Amsterdam Warriors op het bord. Het derde nationaal kampioenschap was hiermee voor de Amsterdammers een feit!

Talent van het Toernooi
Er werden ook nog twee persoonlijke titels toegekend. Cees van de Koninklijke Marechaussee werd uitgeroepen tot Talent van het toernooi en Amsterdammer Rene Bouman werd Speler van het toernooi. Een mooie erkenning voor beide mannen die een ijzersterk NK speelden.

Geïnteresseerd? Neem contact op!
Voor collega’s die geïnteresseerd zijn in deze harde maar faire sport waarin waarden als respect, discipline en saamhorigheid centraal staan en een keer willen meetrainen, iedere eerste maandag van de maand wordt getraind. De komende maanden staan weer de nodige toernooien in binnen- en buitenland op het programma. Naast de nationale selectie is ook hier veel ruimte voor beginnende rugbyers. Wil je meer weten, neem dan vooral contact met een van ons op!

Tekst: Daan Coumans en Danny Williams (gedelegeerden)