Apeldoorn in de ban van Midwintermarathon

0
1647
Midwinter marathon 2018

Eén keer per jaar gaat de Loolaan in Apeldoorn op slot voor gemotoriseerd verkeer. Zondag 4 februari was het weer zover: duizenden in bonte sportkleding uitgedoste hardlopers namen bezit van de Loolaan en omgeving. Onder hen zo’n 120 stoere mannen en vrouwen gehuld in een witte shirt met blauwe letters… POLITIE! De toeschouwers konden met eigen ogen aanschouwen dat sterke, fitte politiemensen over hun veiligheid waken!

Twijfel

Het is koud bij aankomst in Apeldoorn. Er heerst twijfel… wordt het lange mouwen met korte broek? Of moeten de benen ook bedekt worden? Handschoenen, muts? Of volstaat het T-shirt? Het is hét gesprek van de dag, maar niemand heeft de wijsheid in pacht. Vuilniszakken worden verknipt tot jas. Als bescherming tegen de kou in het startvak, tot het startschot klinkt…

Asselronde in trek

Traditiegetrouw kent de Midwintermarathon drie afstanden: de Minimarathon over 10 Engelse mijlen, de Asselronde over 25 kilometer en tot slot de Acht van Apeldoorn over 8 kilometer. Met 50 deelnemers is de Asselronde in trek bij de politiehardlopers. Een opmerkelijke verschuiving ten opzichte van voorgaande jaren waarbij de Minimarathon steevast beter bezet was. Kennelijk is binnen de politie en de KMar de marathon ontdekt en wordt de Asselronde benut als voorbereiding op een voorjaarsmarathon. Een mooie ontwikkeling!

Snert en krentenwegge
Na afloop verzamelen de politiesporters zich weer bij de NPSB tafel in het souterrain van Orpheus. Daar wacht hen snert en krentenwegge. Blije gezichten en een uitgelaten stemming, zichtbaar genietend van de geleverde prestatie. Ervaringen worden uitgewisseld; de heuvels, het dipje, de wind, de eindsprint of juist gebrek aan… Er zijn op deze koude zondag in februari mooie prestaties geleverd, de snert en krentenwegge is welverdiend!
Kijk op uitslagen.nl voor een overzicht van alle uitslagen.