APGS Obstaclecross

0
2422
apgs-obstacle-cross

Ruim 420 deelnemers verschenen op donderdag 13 oktober aan de start van de 4e editie van de APGS Obstaclecross (AOC). Locatie was het Politietrainingcentrum Overamstel e.o. in Amsterdam. De organisatie werd gevormd door Jorrit Kok en Michel Hagenbeek, beiden lid van de survivalgroep APGS en ondersteuners van diverse evenementen van APGS.
Zij spendeerden, buiten hun politiewerk en bedrijven van de survivalsport, menig uurtje aan de organisatie van de AOC.

Rond 09.00 uur druppelden de eerste vrijwilligers binnen en tot aan de start van 11.00 uur gebeurden er vele dingen. Uiteindelijk was iedereen gereed om er een goed evenement van te maken. Ons evenement werd ondersteund door totaal 90 vrijwilligers en ondersteunende partijen van binnen en buiten de politie. Deze heb je echt nodig om zo’n grootschalig breedtesportevenement vorm te geven. Door velen wordt dit evenement ervaren als een sportieve reünie

Dit door de Amsterdamse Politie Gymnastiek en Sportvereniging (APGS) georganiseerde evenement werd ondersteund door de NPSB. Een samenwerking die werkt. Dat is ook gebleken tijdens de afgelopen edities van de koppelsurvivalrun CERCOPS.

Ook lukte het de organisatie om een soort evenementenplein te maken met een DJ, Barista en een stand van een bekend sportschoenenmerk.

Het parcours was enigszins aangepast. Er werd optimaal gebruik gemaakt van het PTO en ook de omliggende weilanden en sloten werden benut. Het parcours werd verrijkt met een heuse kraan hindernis… een daknet boven het water omhooggehouden door een politiekraan. Ook de beginhindernis was aangepast en een nieuw gebouwde survival combinatiehindernis werd gebouwd door Bruggink/Rougoor, DE parcoursbouwers van NL en toegevoegd aan het wedstrijdparcours.

apgs-obstacle-cross

Het wedstrijdparcours van totaal 10 kilometer (2 rondes van 5) en 50 obstacles kon individueel en als team worden afgelegd. Bij de wedstrijd ging de strijd tussen Luc Peute, Edwin Ellis en Nils Filius. Luc wist beiden goed voor te blijven en eindigde als eerste. Het was stuivertje wisselen tussen Edwin en Nils. Uiteindelijk wist Edwin net voor Nils te finishen.

Bij de dames was Wanda van der Velde de snelste.

De recreanten konden individueel en in teamverband het verkorte parcours van 8 kilometer (2 rondes van 4) en 44 obstacles afleggen.

Opvallend was dat 98 procent van de deelnemers afkomstig was van de politie. Dit jaar waren er veel teams uit heel politie NL en 2 grote teams van de Politieacademie. Ook was er een enthousiast team van het Openbaar Ministerie en wat deelnemers van de Koninklijke Marechaussee. De organisatie ziet dat als een goede ontwikkeling en verwacht dat er in de toekomst meer teams van politiemensen in opleiding, deel zullen nemen aan de AOC.

Ondanks de kwetsuren die een aantal deelnemers opliepen, kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd breedtesportevenement.

Wil je een impressie krijgen van deze editie… klik op onderstaande links!

https://goo.gl/photos/ujfVrmZYbFmoCgb96
https://goo.gl/photos/Sy5Gi69ePKPEiYGv8

groeten,

Jorrit Kok
Michel Hagenbeek
organisatie AOC