Back to Back

0
2664

Tekst: Ernie Haverhals
Op Paaszaterdag presteerde het Nederlands Politie Basketbal Team (NPBT) dames een uitstekende prestatie. Het lukte hen om ongeslagen het zevende Ladies Day Tournament 2013 in Amersfoort te winnen.

Het was voor de derde keer dat de politiedames aan dit specifieke toernooi mee deden. Om klokslag 17.00 uur ging het team van start tegen Probuild Lions. Aanvankelijk waren de dames wat onwennig met nieuwe spelers in het veld. Hierdoor was het de hele tijd een gelijk opgaande strijd. Het NPBT bleef gelukkig wel steeds aan de positieve kant van de score. Tegen het einde van de wedstrijd werd het toch nog extra spannend. Maar gelukkig bleven de dames koel en speelde de wedstrijd goed uit. Dit resulteerde in de eerste overwinning 18-16.

De tweede wedstrijd was tegen Ardito. Door goed samenspel, waarbij geoefende systemen en spelletjes werden gespeeld, kwam het NPBT al snel op een 10-4 voorsprong. Ardito bleek niet in staat om deze achterstand goed te maken. Hierdoor wonnen het NPBT toch nog vrij gemakkelijk deze ‘topper’ met 19-12.

De dames van Juventus waren de derde tegenstander. Deze kleine speelsters maakte hun te kort aan lengte ruimschoots goed met een enorme inzet en fanatisme. Het NPBT buitte dit lengteverschil in het tweede van de wedstrijd volledig uit. Juventus liep hierdoor al snel achter de feiten (bal) aan. Het NPBT won uiteindelijk met 25-19.

De dames waren na deze drie overwinningen al zeker van de toernooiwinst. Maar de speelsters en de coaches gingen duidelijk voor een over-all toernooi winst. De laatste tegenstander was Zoebas. Een strakke verdediging en goede afwerking zorgde er voor dat we in no time een aantal punten los stonden van de tegenstander (13-4). Ondanks enkele slordigheden konden we de voorsprong uitbouwen naar 20-9. Ook in dit slot speelden we de wedstrijd goed uit. Eindstand werd hierdoor 23-14. Dit was voor het eerst dat onze dames een dergelijk toernooi geheel ongeslagen wonnen.

Topscoorders voor het NPBT: Jonne 27 pnt; Faiza & Samantha 12 pnt; Lotte 11 pnt.

Voor het NPBT kwamen uit:
Els Nouwens,(Den Haag); Samantha v. Stigt Thans, J.E., Lotte vd Hulst(allen Rotterdam); Faiza Fasi (Midden Nederland); Jonne Janssen (Amsterdam) Samira Amraoui (Academie), Marca Quint & Bianca Quint (Oost-Nederland) Marleen v. Maanen (Kon.Marechaussee); Jessica Raaijmakers (Oost-Brabant). Coaches: Ron den Hoedt en Peter vd Perk (beide Rotterdam) en scouting Ernie Haverhals (Oost-Brabant.