Basketbal in Amersfoort

0
1417
Basketbal Amersfoort

Al sinds jaar en dag wordt er direct na de zomervakantie in Amersfoort een toernooi georganiseerd ter opening van het nieuwe basketbalseizoen.
Vanuit het Politie Basketbalteam hebben wij in het verleden meerdere malen deelgenomen en ook dit jaar waren wij, na enkele jaren afwezigheid, weer van de partij.

Met een team bestaande uit acht spelers en onder leiding van onze coach Davor Micic zijn er vier wedstrijden gespeeld van 20 minuten doorlopende tijd in een poule met vijf teams. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Blue Drakes en na een iets wat stroeve start werd uiteindelijk de winst binnengesleept, door goede schoten op de juiste momenten. Eindstand 30 – 17.

De tweede wedstrijd was tegen De Snipers, een goed ingespeeld team met, hoe toepasselijk, een heel goed afstandsschot! Waar wij het wat lieten liggen in de verdediging en dus al snel op een achterstand stonden, bleken wij toch in staat om terug te komen en met 1 minuut voor tijd gelijk te komen. Helaas konden we net niet doordrukken en kregen wij nog een aantal punten tegen wat resulteerde in een verlies van 30 – 37.

In onze derde wedstrijd tegen US Amsterdam konden we gelukkig orde op zaken stellen en zaten we als team weer beter in ons spel. Vooral in de rebound maakten wij het verschil en ook aanvallend liep het weer soepel. Eindstand 32 – 19.

De laatste tegenstander betrof Jump080. Jump080 had het in de openingswedstrijd kunnen winnen van De Snipers, dus voor ons was het zaak om scherp te zijn. Gelukkig waren we ook in deze wedstrijd weer goed bij de les en schoten vooral in het begin met scherp. Dit maakte dat wij een redelijke voorsprong kregen op de tegenstander en mede door goed te blijven verdedigen kon deze wedstrijd over de streep worden getrokken. Eindstand 36 – 23.

Uiteindelijk werden drie van de vier wedstrijden gewonnen, geen slechte score maar in onze klasse normaliter niet voldoende voor de eerste prijs. Echter bleek dat De Snipers in de afsluitende wedstrijd hadden verloren van US Amsterdam, waardoor wij alsnog met het goud ervandoor gingen. Op die manier een mooi einde van een prima avond.

Vanaf nu wordt weer gefocust op de zoektocht naar nieuwe spelers en het aanvullen van de selectie. Eind november staat een trainingsweek gepland en mogelijk een deelname aan het NK Politie Basketbal in België! Speel jij basketbal en wil je deel uitmaken van het politieteam? Laat ons dit weten op basketbal@politiesport.nl.