Basketballers bereiden zich voor op EK

0
1730
teamfoto NPSB basketbal
NPSB basketbalteam voorbereiding EK

We hadden er op gerekend dat het EK aan ons voorbij zou gaan, maar we bleken toch ter nauwer nood  geplaatst te zijn. Op 23 september mogen we afreizen naar Athene. Dat betekent wel dat er nog heel wat werk voor de boeg is.

Het was duidelijk dat samen trainen nodig was. De tactiek werd aangepast en ook waren er nieuwe spelers.

Om dit allemaal in een goed vat te gieten, hebben we een trainingsweek georganiseerd. Deze week zou zich afspelen van 4 tot 8 september in en om Den Bosch. De ons inmiddels goedbekende Maaspoort, thuisbasis van de New Heroes die dit jaar weer succesvol in de eredivisie spelen, werd de sporthal om te kunnen trainen. Er niet ver vandaan vonden we een mooie accommodatie waar we met zijn allen konden verblijven. In de omgeving hebben we ook aan teambuilding kunnen werken met leuke activiteiten.

Trainingen en wedstrijden
Op de meeste dagen hadden we een ochtend en middag training op het programma staan en daarnaast op dinsdag en donderdag ook nog een oefenwedstrijd. Dinsdagavond mochten we aantreden treden tegen Den Dungk, een team waar we het afgelopen jaar al eens eerder tegen gespeelt hebben. In de eerdere wedstrijd konden we de eerste 3 kwarten de scoringslijst aanvoeren, maar moesten op het eind toch onze meerdere erkennen in de tegenstander. Ditmaal gingen we voortvarend van start mede door een mooie score reeks van Jur Schroder, die in de eerste 6 minuten goed was voor 12 punten. Het eerste kwart stonden we riant voor met 17 punten. Den Dungk bleek echter toch weer een taaie tegenstander en geleidelijk aan kwamen zij terug. Het tweede en derde kwart liepen ze in tot respectievelijk 6 en 5 punten. In het vierde kwart, sloten ze zelfs bijna weer helemaal aan en met nog 7 minuten te gaan was de stand 59-60. Het leek even een herhaling van de eerdere wedstrijd te worden, maar niets was minder waar. Den Dungk scoorde de rest van het kwart enkel nog een 3-punter en wij waren doeltreffender met nog 19 punten, zo werd het toch nog een mooie uitslag met een overwinning van 62 tegen 79 punten. Enige minpunt was wel dat Jelle Pots in het tweede kwart dusdanig hard door zijn enkel dat hij met verrekte enkelbanden uit moest vallen, wel is er nog goede hoop dat hij klaar zal zijn voor Athene.

basketbal training voorbereiding EK

Donderavond speelden we een wedstrijd tegen Den Bosch in de Maaspoort, maar aangezien we daar al een week trainden was het een beetje een thuiswedstrijd voor ons beiden. De bedoeling was dat we tegen U(nder)24 zouden spelen. Dit zou dan ook echt een zware beproeving zijn, zeker na al een week intensief trainen. Bij het inlopen bleek echter al snel dat de tegenstander wel erg jong leek. Dit bleek te kloppen want U24 kon geen team bij elkaar krijgen en zij werden vervangen door U18. Het bleek echter wel tot een echte wedstrijd te komen. Hoewel de uitslag 68-84 in ons voordeel werd, moesten we er wel aardig voor werken. De jongens bleken erg snel en zeker heel fanatiek, mede door een paar talenten in hun team werd er leuk gebasketbald.

Met 2 overwinningen, heel wat uurtjes trainen, maar natuurlijk ook heel wat lol daarnaast kunnen we wel spreken van een meer dan geslaagde week. Komende week spelen we nog een wedstrijd en dan mogen we naar Schiphol voor hopelijk een hele mooie week in Griekenland.

Steven van Baal