Basketballers verliezen spannend oefenduel nipt

0
1533
basketbalteam-npsb

Op 19 februari 2017 speelde het Nederlands Politie Basketballteam een oefenwedstrijd in aanloop naar het EK-kwalificatie toernooi in IJsland. Voor deze wedstrijd was de Heren 1 van Den Dungk in Den Dungen de gastheer.
Den Dungk staat momenteel bovenaan in de 2e Divisie, wat een mooie krachtmeting opleverde.

Het eerste kwart gingen we voortvarend van start. Vooral schoten van afstand vielen goed. Mike de Bruin was op dreef en scoorde 13 punten. Dit resulteerde in voorsprong van 19 -23. Het tweede kwart was minder scoringsrijk, vooral de 3 punters wilden er niet in. Gelukkig voor ons gold dit voor beide kanten en met degelijk spel konden we de voorsprong uitbouwen naar 34 – 40. Toen begon het derde kwart, van oudsher het kwart waar wij de meeste moeite mee hebben. Gelukkig was dat dit keer niet het geval. Weer gingen de teams vrijwel gelijk op. Aanvallend ging het redelijk, maar in de verdediging vielen te vaak wat gaten, vooral in het centrum van de bucket. Na dit kwart was de stand 48 – 55.

Eindschot Den Dungk
Met een voorsprong van 7 punten begonnen we aan het laatste kwart. Den Dungk schakelde over naar een zone verdediging. Zeker aan het begin van het kwart hadden we hier geen antwoord op. Den Dungk ging los met 13 punten, waar wij er maar 2 tegenover konden zetten. Het duurde maar liefst 6 minuten voordat er weer een score kwam van onze zijde. Even leek het spannend te worden na een kleine run, maar het mocht niet meer baten. De eindstand werd bepaald op 70 – 65.

Zuur
Hoewel het even zuur was, is er toch goede hoop op een goed resultaat in IJsland. De eerste 3 kwarten hebben we laten zien het niveau aardig aan te kunnen en ook mag gezegd worden dat we het zonder de 2 spelers moesten doen die de vorige wedstrijd nog topscorers waren.

Topscorers voor het NPBT:
Mike de Bruin / 25
Jelle Pots / 9
Bram van Kampen / 8