Bijna tweehonderd collega’s politie/KMar aan start NSG mountainbike toertocht

0
1700
milsbeek2016

Op vrijdag 28 oktober 2016 heeft de NPSB voor het vierde jaar achtereen deelgenomen aan de NSG Mountainbike toertocht in Milsbeek. Jan Wollenberg van de PI Grave tekende met zijn team vrijwilligers wederom voor de perfecte organisatie van een van de mooiste mountainbiketoertochten van het land.

Bij de inschrijftafel zitten de vrijwilligers van de NPSB gebroederlijk naast die van justitie. Intussen kennen ze elkaar en er wordt over en weer gegrapt wie dit jaar de meeste deelnemers heeft. Uiteindelijk trekt de politie aan het langste eind. Met 186 voorinschrijvingen en een tiental na inschrijvingen, overtreffen ze voor het eerst het aantal justitiedeelnemers. Maar een wedstrijd is het niet. Nee, de dag staat in het teken van een recreatieve mountainbiketocht van 35km of 55km door het prachtige Rijk van Nijmegen. Wie als eerste de eindstreep bereikt is niet relevant.

Omstreeks 10.35 uur wordt het inmiddels traditionele gezamenlijke startschot gegeven. Men kan kiezen om 35 dan wel 55 kilometer te fietsen. Na de eerste paar kilometers over verharde weg en brede paden te hebben gereden volgt het serieuze werk waar de beklimmingen en afdalingen over met name single-tracks elkaar in een rap tempo volgen. De route ligt er erg mooi en droog bij met op een aantal punten prachtige, kleurrijke herfstaanzichten. Na een kilometer of 20 is de pauze voor beide afstanden. De 55 kilometerroute doet deze pauzelocatie nogmaals aan op de terugweg. De verzorging is wederom super. Lekkere sportdrank, peperkoek, sultanakoekjes en overheerlijke cake. Gezien het mooie weer nodigt het ook uit om op het gemak wat bij te keuvelen met andere deelnemers. Iedereen heeft het duidelijk naar de zin. De korte route gaat vanuit hier verder via de rode uitgepijlde route weer terug richting Milsbeek. De lange route gaat vanuit de pauze de groene uitgepijlde route volgen. Ook een erg mooie extra lus met enkele zware, steile beklimmingen. Na ongeveer 40 kilometer komt deze route weer terug bij de pauzelocatie waar men nogmaals kan genieten van een natje en een droogje waarna de route verder gaat via de rode pijlen richting Milsbeek. De kilometers en met name de hoogtemeters beginnen zichtbaar bij menig deelnemer te wegen, echter de schitterende omgeving maakt dit alles meer dan goed. Bovendien weten de trouwe deelnemers dat na al deze inspanningen een lekkere warme douche en een overheerlijke lunch op hen wacht. Ook dit is wederom op en top geregeld. Lekkere goed gevulde groentesoep en aanverwante zaken om de verbrandde koolhydraten weer aan te vullen. Een ieder geniet nog even na waarna iedereen na een sportieve en gezellige dag weer huiswaarts keert.

Foto’s met dank aan Rob Koppers Fotografie en Frank Putman, klik op onderstaande links om de albums te bekijken:
Fotoalbum Rob Koppers
Fotoalbum Frank Putman