Bizarre opening wielerseizoen

0
1384
Wielren Klassieker Sint-Jozef 2017

Op zaterdag 8 april stond de NPSB wielerselectie aan de start van de 1e Ster van Nieuwland (Zeeland). Als voorbereiding op de koers reden de renners en rensters een opwarmingsronde. Ook de motorbegeleiding van de MBTZ reed een verkenningsronde op het parcours. Daarbij kwam één van de motorrijders ten val kwam en werd vervolgens aangereden door een tegemoetkomende auto. Een van de NPSB renners was direct na het ongeval ter plaatse en is gestart met reanimeren. Nadat het team van de Rotterdamse traumahelikopter ter plekke was gekomen, werd besloten de reanimatie te staken.

1 minuut stilte
In plaats van te starten is door de renners, jury, organisatie en aanwezigen 1 minuut stilte in acht genomen op de startstreep, nadat was besloten de wedstrijd af te lasten. Namens de stichting Nederlandse politiesportbond gaat het medeleven uit naar de familieleden en vrienden van de overleden motorrijder.

Sint Jozef klassieker
Op zondag 9 april 2017 werd er gestart in Someren-Heide voor de 28e Sint Jozef klassieker. Een druk bezochte koers waar ongeveer 100 renners aan de start stonden. Van te voren werd de te volgen tactiek besproken die tijdens de wedstrijd goed uitpakte. In de eerste kilometers van de koers ontstond een kopgroep van 11 renners. Gerard van Haaften zat namens de NPSB wielerselectie in de kopgroep en reed een sterke wedstrijd. Joost Arentsen kwam tot op enkele meters van de kopgroep maar kon helaas net niet aansluiten. Het peloton zag de kopgroep vervolgens meer dan 2 minuten wegrijden. De andere renners van de NPSB wielerselectie reden attent voor in het peloton en reageerden meerdere malen op verschillende uitvallen. Het lukte echter niet om weg te komen uit het peloton.

Wielren Klassieker Sint-Jozef 2017

Valpartij
Op 200 meter van de finish ging Gerard van Haaften de sprint van de kopgroep aan. Maar Gerard kwam in de verdrukking te zitten en kwam tegen een vluchtheuvel zwaar ten val. Met meerdere schaafwonden over het hele lichaam ten gevolg. Hij werd uiteindelijk 9e in de 28e Sint Jozef Klassieker. De sprint van het peloton werd knap gewonnen door Jack Wenders, hij werd 11e. Joost Arentsen werd daar achter netjes 16e.

Nederlands kampioenschap Wielrennen
De volgende wedstrijd voor de NPSB wielerselectie is het Nederlands kampioenschap wielrennen op vrijdag 19 mei in Utrecht. Dit jaar zullen voor het eerst ook de breedtesporters zijn of haar ronden rijden op het NK parcours. Wij heten dan ook alle medewerkers van de politie en de Koninklijke Marechaussee van harte welkom, voor een sportieve dag op de fiets. Heb je een helm en een racefiets, dan zien wij jou graag op vrijdag 19 mei 2017 in de categorie “funklasse” of in één van de wedstrijd categorieën.

Informatie: www.npsbwielerselectie.nl