Brabant Open: een prachtige golfdag

0
1771
Luc,-Stefan-en-Mari,-winnaars-in-cat.3
Luc, Stefan en Mari, winnaars in cat.3

Tilburg – Op 16 mei was het dan zover, het Brabant Open, deze keer voor het eerst gezamenlijk georganiseerd door de eenheid Oost Brabant en de Koninklijke Marechaussee op de prachtige golfbaan Prise D’Eau in Tilburg.

Vroeg op
Rond 10 uur druppelden de eerste deelnemers binnen die lekker buiten op het terras konden genieten van een kopje koffie met iets lekkers want: de weersvoorspellingen waren goed! Daarna richting driving-range en de putting-green om de vaardigheden nog een laatste keer te testen. Sommige deelnemers waren zo vroeg dat ze zelfs een kleine oefenronde hebben gespeeld op de PAR-3 baan. Aan voorbereiding niets tekort dus…..

Dubbele teestart
Vanaf 12.00 uur vertrokken de eerste flights middels een dubbele teestart op hole 1 en 10. In totaal waren er 24 flights en bijna 70 deelnemers. Voor degenen die de baan kennen: er werd gespeeld op de lussen De Blaak en De Sijsten. Alle lof voor de marshalls die de flights op de teebox verwelkomden, hierdoor kon iedereen goed geïnformeerd en op tijd vertrekken. Alle deelnemers hebben gestreden voor mooie slagen, precieze slagen en verre slagen. Ook was er strijd op (en met) de grote en snelle greens……hier hadden sommige deelnemers wat meer moeite mee…

Wel neary, geen longest
Voor de wedstrijd was ook een zgn. neary voor dames en heren uitgezet, alsmede een longest drive voor de dames en heren apart. Helaas was er iets misgegaan met het (te vroeg) ophalen van de lijsten waardoor niet iedereen voor deze longest drive heeft kunnen spelen. De organisatie besloot daarom dat deze prijs helaas zou komen te vervallen…..voor zowel de deelnemers, als de organisatie erg jammer maar de gekochte prijzen zullen voor een volgende wedstrijd gebruikt worden en gaan dus niet verloren. De neary werd gewonnen door Wim Henderson (eenheid Zeeland – West Brabant).

In de prijzen
Vanaf 16.30 uur kwamen de eerste flights weer richting clubhuis, waar ze nog lekker op het terras konden genieten van het mooie weer, een koud drankje en een bittergarnituurtje. De prijswinnaars waren:

Categorie Hcp 0 – 17

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Claudia Rietveld Rotterdam 12.3 39
2. Joost Derksen Zeeland-WBrabant 13.8 34
3. Lucie Appel Rotterdam 5.8 33

 

Categorie Hcp 17,1 – 24

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Martin Staats Politieacademie 17.3 37
2. René Vermeulen PDC 19.0 36
3. Fred Braam Zeeland-WBrabant 18.0 35

 

Tijdens de prijsuitreiking kreeg Olav Christan per abuis de derde prijs uitgereikt in plaats van Fred Braam. Hij heeft echter een hogere handicap dan Fred waardoor die eigenlijk op de 3e plaats kwam. In overleg krijgt Fred tijdens de eerstvolgende wedstrijd alsnog een welverdiende prijs uitgereikt.

Categorie Hcp 24,1 – 36

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Stefan van der Noordt Den Haag 25.7 43
2. Mari van den Broek Oost-Brabant 34.0 43
3. Luc Ruijs Oost-Brabant 25.7 33


Download:
Complete Uitslagenlijst

Het-bleef-nog-lang-gezellig-bij-Prise-d'Eau
Het bleef nog lang gezellig bij Prise d’Eau

Na de prijsuitreiking bleven zo’n 40 deelnemers eten, het bleef dus nog lang gezellig in het Brabantse Tilburg! Bedankt aan alle deelnemers voor een geslaagde dag en hopelijk tot ziens in 2018!

Vera Houtsma
Karel Vingerhoets