Brandweer wint 2E BBP-CUP

0
1467
Golf Team-Politie-2017
Golf Team Politie 2017

Groesbeek – Op donderdag 31 augustus jl. werd op de prachtige golfbaan het Rijk van Nijmegen de 2e BBP-cup gespeeld. In deze wedstrijd, waarin de Politie tegen de Brandweer en Belastingdienst speelt, wordt een andere spelvorm gespeeld dan in de reguliere NPSB-wedstrijden nl. Matchplay Americano ook wel Amerikaantje genoemd. Niet de totaal score over 18 holes is belangrijk maar het winnen van zoveel mogelijk holes van je tegenstanders. En dat ging de brandweer het beste af.

Wisselvallig
Voor het team politie kwamen zoveel inschrijvingen binnen dat een aantal collega’s werd ingedeeld bij het team belastingdienst dat wat spelers tekort kwam. Het weer was wat wisselvallig: dan weer zon en dan weer een buitje. Het leek wel exemplarisch voor het golfspel van de collega’s dat ook zeer wisselvallig was: briljant gespeelde holes werden afgewisseld door even briljant verprutste holes. Maar dat hoort bij golf, het is nu eenmaal geen spel van perfectie hoe goed je ook bent.

Andere puntentelling
Om het dit jaar iets spannender te maken, was besloten om niet het aantal gewonnen holes doorslaggevend te laten zijn maar kregen de nummers 1, 2 en 3 per flight respectievelijk 3, 2 en 1 punten. Of dit er voor heeft gezorgd dat team Politie niet heeft gewonnen, valt niet meer na te kijken. Aangezien team Brandweer maar liefst 56 punten bij elkaar speelde, zal de andere puntentelling niet heel veel hebben uitgemaakt. Op gepaste afstand volgde team Belastingdienst met 48 punten en team Politie werd “eervol” derde met 46 punten. Brandweer-captain Guus Wilcke nam trots de cup over uit handen van de verdedigende NPSB-captain Petra van den Aardweg.

Persoonlijke succesjes
Behalve de cup viel er individueel een aantal kleine prijsjes te winnen, de zgn. neary’s en tweary’s. Een neary is de slag die vanaf de afslagplaats het dichtst bij de hole komt op een par 3-hole.
Een tweary is de tweede slag die vanuit de fairway het dichtst bij de hole komt op een par 4-hole.

Deze werden gewonnen door:
René Hamer, neary hole 5
Geert Janssen, neary hole 16
Paul de Ridder, tweary hole 2
Peter van de Lint, tweary hole 14

BBP-cup 2018
Deze wordt gespeeld op golfbaan ’t Zelle nabij Hengelo GLD op 30 of 31 augustus 2018.

Graag tot dan!