Bronzen medaille voor Nederlands badmintonteam

0
1343
NPSB team met bronzen plak

In het weekend van zaterdag 24 en 25 november 2018 werd er in Amsterdam een internationaal badminton toernooi georganiseerd, ook wel het officieuze EK genoemd. Het toernooi wordt vanaf 2002 om de twee jaar gehouden en steeds in een deelnemend land georganiseerd. Dit jaar was Nederland aan de beurt. Het Politie Training- Opleidingscentrum (PTO) werd hiervoor klaar gestoomd. Deelnemers kwamen uit Engeland, Ierland, Schotland, Wales, Denemarken en Nederland.

EK badminton 2018 teams

Zaterdag werd begonnen met het landentoernooi. De finale ging tussen het team Great Britain 1 en Denemarken 1 die uiteindelijk na een 2-2 stand door Denemarken werd gewonnen. Het 1e Nederlandse team bestaande uit Sabar Lapre (landelijke eenheid) , Rick Jansen (eenheid Rotterdam BT Maas en Rotte) , Bianca de Vree (PDC) , Suzanne Straaijer (Districtsrecherche Den Haag-Zuid) en Michelle Middelburg (BT de Heemstraat Rotterdam) pakte in de troostfinale een mooie bronzen plak door met 3-0 te winnen van Denemarken 2.

nederlandse deelnemers badminton 2018
Zaterdagmiddag werd begonnen met het individuele toernooi. In de mix behaalde Saber Lapre (team KeK landelijke eenheid) en Michelle Middelburg (BT de heemstraat Rotterdam) ook een mooie bronzen medaille. Na verlies in de finale van het sterke Deense koppel Roos/Madsen wonnen ze met 21-11 en 21-17 van de Engelsen James Biggs/Katie King.

In de vrouwendubbel stonden Suzanne Straaijer (Districtsrecherche Den Haag-Zuid) en Michelle Middelburg (BT de Heemstraat Rotterdam) knap in de finale. Ze moesten het opnemen tegen het Deense koppel Amanda Madsen/Suzanne Rasmussen. Het werd uiteindelijk een mooie zilveren medaille voor onze Nederlanders. Vooral de Deense dame Amanda Madsen was niet te kloppen (ze won drie onderdelen) 19-21, 21-14, 2-21.

In de damesenkel pakte Bianca de Vree van het PDC dienst ICT wederom een bronzen medaille. Haar tegenstander in de kleine finale was de Deense Louise Gudiksen Moelier. Het werd een loodzware wedstrijd die uiteindelijk door Bianca werd gewonnen 15-21/21-19/21-15.

In de mannendubbel en mannenenkel werden geen Nederlandse successen behaald. De overige Nederlanders die meededen waren; Thierry Meertens (BT Maastricht eenheid Limburg), Laura Evers (Avim Oost Brabant), Marthe Matahelumual (PDC eenheid MDN OBT-IBT), Peter Verwei (Midden Nederland) , Wilco Sjardijn (PDC financiën) , Danny Rader (Kmar ATPP Boss Schiphol), Kim Vogelsang (Amsterdam DRR Generieke opsporing), Ilva Kemper (Midden Nederland thematische opsporing team milieu).

Met drie bronzen- en een zilverenplak kunnen we trots terugkijken. Over 2 jaar wordt het evenement georganiseerd in Denemarken. Als er in Nederland nog goede badmintonners rond lopen dan hoor ik dat graag!

Gedelegeerde en organisator
Ger Tabeling