Claudia Rietveld en Harold Visser Politiegolftour 2016

0
1597

Best –De Politiegolftour 2016 zit er weer op! Er zijn in totaal zes wedstrijden gespeeld in het hele land, met de start op Golf4All Harderwijk in april via De Gelpenberg in Drenthe in juli tot en met Golfpark Best op donderdag 15 september jl.. In twee categorieën (tot hcp 18 en vanaf hcp 18) werd er gestreden om de titels van respectievelijk Politiegolfer en Politiegolftalent van het jaar. De scores van de beste drie wedstrijden telden mee voor het eindresultaat.

Politiegolftalent van het jaar
Aangezien er maar één politiegolfer van het jaar kan zijn, krijgt de winnaar in handicapcategorie 18.1 – 36.0 een iets andere titel. Gedurende een groot deel van het seizoen ging Nathalie Franssen (vorig jaar tweede in het klassement) aan kop. Dat zij bij de laatste wedstrijd in Best niet aanwezig was, deed haar koppositie echter geen goed. Harold Visser van de Landelijke Eenheid speelde in Best zijn 3e wedstrijd van het politiegolfseizoen en dankzij een prima resultaat ging hij over de score van Nathalie heen. Met maar liefst 120 punten (en een flinke verlaging van zijn handicap van 54 naar 22.8) werd Harold het terechte Politiegolftalent van 2016. Theo Vrijland van de eenheid Rotterdam beloonde zichzelf na een goed seizoen met 111 punten en pakte de tweede plaats.

Politiegolfer van het jaar 
In de loop van het jaar leek het er op dat de titel in de laagste handicapcategorie geen verrassing meer zou worden. Claudia Rietveld van de eenheid Rotterdam speelde vijf wedstrijden en was eigenlijk in al die wedstrijden goed in vorm. Haar handicap is dan ook gezakt van 16.5 naar 12.6 en dat zegt al genoeg. Met 112 punten over drie wedstrijden werd zij de terechte Politiegolfer van het jaar. Opvallend wetenswaardigheidje: zij is daarmee al de vijfde Rotterdamse collega die de titel wint in zeven jaar tijd.

De tweede prijs ging naar NPSB-gedelegeerde Petra van den Aardweg van het PDC (dienst HRM) die over drie wedstrijden 98 punten bij elkaar speelde.

Alle prijswinnaars kregen een mooi gegraveerd tinnen bord, greenfeevouchers voor 18 holes op Golf4All Harderwijk, De Kleiburg en Dirkshorn voor twee personen en 1 of 2 doosjes ballen uitgereikt als beloning voor hun goede prestaties.

Hier kun je de volledige uitslag van beide klassementen downloaden.