Clinic Kennismaken met Crossfit

0
1810
Crossfit Clinic

Het nieuwe jaar begon onder andere met het prachtige voornemen om collega’s de kans te geven Crossfit te ervaren. Op zondag 19 januari werd de eerste Crossfit clinic onder de vlag van de NPSB georganiseerd. De groep deelnemers kreeg in de middag verschillende Workout’s of the day (WOD’s) voor haar kiezen, om zoveel mogelijk oefeningen eigen te kunnen maken. Dat betekende dus drie WOD’s in een middag!

De basis bestond uit bewegingen als kettlebell swings, burpees en wall balls om enkele voorbeelden te geven. Ook werden squats en deadlifts geoefend omdat dit veel voorkomende bewegingen zijn. De eerste twee WOD’s deden de deelnemers individueel, de derde was een buddy WOD waarbij de deelnemers samen aan de bak moesten. Het was een groot succes en de deelnemers lieten zich niet kennen. Vooral dit laatste resulteerde in de nodige spierpijn op de dagen die volgden.

Wil je ook ervaren wat Crossfit is en samen met collega’s aan de bak? Kijk dan regelmatig op de kalender voor een volgende clinic. Doe je al aan Crossfit? Schrijf je dan in voor het NK op 19 april!