Collega’s zetten zich in voor zieke kinderen (Joseph’s Goal)

0
980
Josephs-goal

Tekst: John vd Berg

Net als vorig jaar zijn een aantal (oud)spelers en leden van de technische staf van het Nederlands politie elftal gevraagd deel te nemen aan een zogenaamde charity game in Engeland. Deze wedstrijd voor het goede doel (Josephs Goal) zal op vrijdag 19 mei 2017 op het sportcomplex van Ashton Town afc worden gespeeld. De totale opbrengst komt ten goede aan zieke kinderen. Deze 2e wedstrijd tussen de Latics Legends vs Dutch Masters gaat de boeken in als de rematch.

Dutch Masters
De belangrijkste speler aan de kant van de Dutch Masters, zoals het team van de Nederlanders genoemd wordt, is politieman Arjan de Zeeuw. Deze oud-speler van Wigan Athletic en door de fans uitgeroepen tot speler van de eeuw, zal een zo goed mogelijk elftal meenemen voor de trip naar Engeland. Zo deden vorig jaar onder andere mee ex-internationals Andre Ooijer, Sander Westerveld, Tim de Cler, Michael Mols, Denny Landzaat, Glenn Helder, Orlando Engelaar, Martijn Reuser en Jan Kromkamp aan Oranje-zijde.

Ook Marco Miltenburg, speler van het Nederlands politie-elftal en politieman in de regio Midden-Nederland doet mee. ‘Het was een hele eer om voor zoiets gevraagd te worden en zeker om tussen al die grote namen te spelen. De enige keer dat ik het tenue van het Nederlands elftal heb mogen dragen was tijdens politie interlands. Dit is natuurlijk wel even een heel ander niveau. Buiten het feit dat dit voor een goed doel is, heb ik afgelopen editie van de hele trip en entourage genoten. Hoe vet is het dan om ook voor de re-match te mogen komen opdraven’. Het team van de Dutch Masters wordt opgevuld met ex-internationals en spelers met een verleden in de Engelse Premier League. Ook dit jaar zijn weer een aantal spelers van naam benaderd.  De huidige staf van het Nederlands politie-elftal zal de coaching op zich gaan nemen. Patrick van de Lagemaat (Bondscoach NPSB) en Nihat Karadag (assistent) zullen daar de Dutch Masters naar een goed resultaat proberen te brengen.

Latics Legends
De tegenstander is Latics Legends (oud- Wigan Athletic). De organisator heeft voor de Engelsen een aantal grote namen uitgenodigd, maar ook hier zal men nog definitief uitsluitsel moeten geven alvorens deze bekend worden gemaakt. Wel staat vast dat de Latics Legends net als vorige keer komt met een sterrenteam voor dit goede doel.

Meet and greet
Naast de wedstrijd zal er een ‘Meet and Greet’ zijn waar spelers van beide elftallen aanwezig zijn en waar fans met ze op de foto kunnen en handtekeningen kunnen krijgen. Voor deze ‘Meet and Greet’ zullen kaarten worden verkocht.

Arjan de Zeeuw, held in Wigan
Coach Patrick Van de Lagemaat is zeer verheugd over het initiatief: ‘Alles staat in het teken van het zoveel mogelijk geld genereren voor Josephs Goal, laat dat helder zijn. Daarnaast is het een grote eer om hieraan deel te mogen nemen. Arjan de Zeeuw is in Wigan nog steeds een ware held. Een levende legende en dat kunnen wij ons hier in Nederland haast amper voorstellen. Arjan heeft een aantal jaren als aanvoerder in het Nederlands politie-elftal gespeeld. Tijdens zijn afscheidswedstrijd tegen Telstar speelden niet alleen allemaal oud-ploeggenoten van hem uit het betaalde voetbal, maar ook een aantal spelers uit het Nederlands politie-elftal mee. We kijken ontzettend uit naar de rematch!’

Wilt u meer weten over dit goede doel of geld doneren kijk dan op www.josephsgoal.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.