Dames plaatsen zich voor het EK!

0
1219
EK kwalificatie politie voetbal vrouwen

Van 20 tot en met 22 november was het Zwitserse dames voetbalteam op bezoek voor de kwalificatiewedstrijd voor het EK in Trondheim 2020. Op 20 november trainden beide teams op het veld van SV Spakenburg, zo kon het Zwitserse team alvast wennen aan het veld en de atmosfeer in het stadion. Om 15:00 uur op donderdag 21 november werd, na de officiële opening, het startsignaal gegeven voor de kwalificatie. De eerste helft was een spannende, waarbij beide teams aardig gelijk op gingen. In de eerste helft werd tweemaal gescoord aan de Nederlandse kant, door Amber Bandringa en Dominique van Wensveen. Ook in de tweede helft zetten de Zwitserse dames hun beste beentje voor maar het mocht helaas niet baten, in de allerlaatste minuut werd het derde doelpunt gescoord door Amber Bandringa.

Gedelegeerde Nihat Karadag en coach Patrick van de Lagemaat zijn zeer tevreden met het resultaat en gaan het team voorbereiden op het EK dat van 15 tot en met 22 juni in Trondheim wordt gespeeld.

Tegenstanders EK
Op 15 november werd al een kwalificatiewedstrijd gespeeld tussen Denemarken en Hongarije, waarbij de stand na 90 minuten op 3-3 bleef staan. Door middel van penalty’s werd beslist dat de Deense dames af zullen reizen naar het EK in 2020.

De derde kwalificatiewedstrijd vond plaats op vrijdag 23 november in Athene waarbij de dames uit Engeland het opnamen tegen de Griekse dames. De Engelse dames waren beduidend sterker en gingen er met de winst vandoor.