De Politie Sportdag komt er weer aan

0
2554
Nationale-Politie-Sportdag-2017

Tekst: Steven Walter

Oost-Nederland gaat donderdag 15 juni proberen de titel van fitste eenheid te verdedigen tijdens de jaarlijkse Politie Sportdag. Wil jij met collega’s proberen die titel af te pakken of kom jij uit Oost en wil je helpen de prijs in het oosten te houden? Of heb je geen competitiedrift en wil je gewoon fijn sportief bezig zijn? Meld je dan nu aan.

Er is veel veranderd rond de Politie Sportdag. Ten eerste wordt de Bernhardkazerne in Amersfoort verlaten. Het sportcircus strijkt nu neer in Biddinghuizen. Daarnaast is het programma uitgebreid, de deelnemers worden nu ’s morgens en ’s middags sportief onderhouden.

Competitief en recreatief
Er kunnen maximaal 500 collega’s deelnemen, zij zijn verdeeld over veertien teams. De eenheden, pdc/korpsleiding, de politieacademie en de KMAR krijgen een eigen ploeg van elk 35 personen. Op de dag wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen competitief en recreatief sporten. De wedstrijddeelnemers gaan onder leiding van hun teamcaptains uitmaken wie de fitste eenheid van het land wordt. Degenen die de druk van de prestaties niet wil, maar gewoon houdt van gezellig sporten met collega’s, bepaalt zelf welke onderdelen hij of zij doet.’

Drie onderdelen
De dag kent drie gedeelten. Ten eerste is dat de 7,5 kilometer lange obstacle race van Flevonice. Hierbij staat snelheid en behendigheid voorop. Recreanten kunnen deze race afleggen en zelf bepalen welke hindernissen ze willen bedwingen. ’s Middags volgt de Star Challenge. Zeven uitdagingen liggen in een stervorm klaar voor de deelnemers. Denk hierbij aan een botenrace, objectbouwen en schieten. Voor elk onderdeel krijg je tien minuten. Als afsluiter van de sportdag hebben we nog een toetje. Wat dat precies is, houden we nu nog geheim.

Deelname aan de dag valt onder werktijd. Het eerste onderdeel begint om 10.00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Zie jij het zitten om op 15 juni de sportschoenen en -kleding aan te trekken?

Opgeven kan vanaf nu via:
https://inschrijven.nl/formulier?id=2017061550272&ag=j&tl=nl

Wil je meer informatie over de Politie Sportdag, neem dan contact op de NPSB via npsbkantoor@politiesport.nl.