Den Haag Open: golfen in een zomerstorm!

0
1366
Golfen met windkracht 9
Golfen met windkracht 9

Zoetermeer – Op 6 juni jl. was het Den Haag Open gepland op de afwisselende golfbaan Burggolf Zoetermeer (tegenwoordig Westerpark geheten). Ondanks de juist op deze dag aangekondigde storm liet slechts één van de 60 deelnemers het vanwege het weer afweten. Nu waren wij natuurlijk wat gewend, vorig jaar konden we tijdens deze landelijke wedstrijd op deze baan ook genieten van storm en regen.

Golfers zijn doorzetters
Na een uitstekende ontvangst in het restaurant met koffie/thee en gebak startte om 11.00 uur de eerste twee flights op hole 1 en 10. Dat we toch gingen golfen is zeker bijzonder als in een plaatselijk krantje wordt vermeld dat de start van de avondvierdaagse een dag werd uitgesteld. De eerste helft van de wedstrijd verliep nog redelijk al waaide het toen al behoorlijk hard. In de tweede helft kwam daar nog wat extra Beaufort bij en met windkracht 9 ondersteund door regelmatig een felle regenbui werden er geen topscores neergezet. Toch bood de storm ook mogelijkheden voor stunten met golf. Schrijver dezes liep met een flightgenoot die op hole 17 (een dogleg om water heen) de storm gebruikte (aangekondigd) om de bal in een bocht keurig op de fairway te laten landen achter de dogleg; een prestatie!

Hartverwarmertje
Het management van Burggolf had ons zien ploeteren en besloot bij de doorloop naar de tweede 9 holes alle deelnemers een beker koffie of thee aan te bieden. Vanwege de wind konden er geen paraplus worden opgezet en regelmatig moesten er omgewaaide trolleys overeind worden gezet en regenkleding worden verwisseld. Na ruim vierenhalf uur hard werken voor de punten wachtte echter een warme ontvangst in het restaurant.

HPSV-golfvoorzitter Ben Nederpel reikte met Jan Heins de vele prijzen uit aan de winnaars en dat waren:

Handicap 0 – 18.0

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Wil Giesbertz KMAR 12.9 39
2. Michel ten Broeke Den Haag 17.8 31
3. Richard Grift KMAR 15.2 30


Handicap 18.1 – 27.0

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Harold Visser Land.Eenheid 22.0 34
2. Nellie de Koning Rotterdam 23.5 30
3. Theo Vrijland Rotterdam 22.9 30


Handicap 27.1 – 36.0

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Fred Stegman Zeeland-WBrabant 27.8 32
2. Jan Korbee Den Haag 31.3 32
3. Gijs Eerdman Midden NL 34.6 27

Helaas bleek bij het opmaken van de totaaluitslag dat Jan Melissen van de eenheid Den Haag officieel derde was geworden in de 2e categorie en Johan Koelewijn in de 3categorie. Zij hebben nl. een lagere handicap dan degenen die op de wedstrijddag de derde prijs uitgereikt kregen. Beiden ontvangen te zijner tijd van de NPSB een aardigheidje ter compensatie.

Allen weer droog binnen

Downloads:
UITSLAGEN EDH 0-18
UITSLAGEN EDH 18-27
UITSLAGEN EDH 27-36

Afsluiting
Na afloop van de ronde lieten alle deelnemers zich het bittergarnituur dat rijkelijk met vocht werd omringd goed smaken en droogden, al of niet na een douche, snel weer op. Soms met een licht verheulde glimlach naar buiten kijkend naar de later gestarte flights die de storm nog trotseerden. De dag werd afgesloten met een goed verzorgde barbecue die deze keer in het restaurant werd genoten in plaats van op het terras. De “Big Green Egg” stond uiteraard wel buiten zij het onder een afdak.

De volgende landelijke NPSB-golfwedstrijd is gepland op 7 juli op De Gelpenberg.

De volgende HPSV-wedstrijd staat genoteerd voor 5 juli op De Leeuwenbergh.

Ankie de Haas
secretaris