Diensthondenbiatlon

  0
  1194
  Diensthondenbiatlon

  DiensthondenbiatlonOp donderdag 26 september 2019 vindt in Limburg, in het Leudal natuurgebied, tussen Haelen en Neer een Open Nederlands Politiekampioenschap Diensthondenbiatlon plaats. Je moet het zien als een survivalrun die je samen met je hond aflegt. Deelname is opengesteld voor hondengeleiders van de Nationale Politie en Defensie, zowel aanvalshonden als speurhonden zijn welkom. Van de partij zijn niet alleen collega’s uit Nederland, maar ook uit België, Duitsland, Litouwen en Aruba.

  Op een glooiend parcours van 8 kilometer worden een twintigtal hindernissen gerealiseerd die de deelnemende hondengeleiders met hun hond dienen te bedwingen. Denk hierbij onder andere aan een schietoefening met de hond, een zipline van 80 meter, diverse water oversteken en bijtoefeningen.

  Deze “biatlon”, genaamd Irondogrun wordt georganiseerd door de teams surveillancehonden van de eenheden Limburg en Brabant Oost.

  Voor meer informatie stuur je een mail naar jack.aarts@politie.nl.

  Jack Aarts, Marco Witteveen

  Let op: de organisatie van dit evenement is niet in handen van de NPSB, derhalve zijn de verzekeringen van de NPSB niet van toepassing.