Droge handen en natte voeten bij laatste golfwedstrijd van het seizoen

0
831
Easy-puttje-naar-een-lastig-gestoken-pin
Easy puntje naar een lastig gestoken pin.

Dirkshorn – Hoewel de winter nog moet beginnen, is op donderdag 12 december jl. op de uitdagende golfbaan Dirkshorn (bij Schagen, NH) de jaarlijkse Winter Koppel Wedstrijd (WKW) gespeeld. Net als in veel andere delen van ons land is er in de afgelopen weken in Noord-Holland een ongelooflijke hoeveelheid regen gevallen. In de dagen vóór de wedstrijd heeft de organisatie zelfs overwogen om de wedstrijd af te blazen vanwege de voorspelde regen op de wedstrijddag. Gelukkig bleef het toch een paar dagen droog en kon de wedstrijd doorgaan. Want: een serieuze fun-wedstrijd met als spelvorm Texas Scramble voor twee is een leuke afwisseling van de reguliere wedstrijden. De baan was nat maar met af en toe een mager zonnetje en een koude wind konden de “die-hards” toch een heerlijk rondje spelen. 

Texas Scramble voor twee
Waar de naam vandaan komt, is onbekend maar het is een leuke spelvorm: spelen in een koppel van twee waarbij steeds de beste van twee slagen wordt gekozen om vanaf die plek verder te spelen totdat de bal in het putje ligt. Een garantie voor een goede score is dat niet maar het geeft wel meer mogelijkheden. En omdat golfers in de rest van het jaar meestal voor zichzelf spelen, is het weer eens wat anders.

Ontvangst
Zoals bij iedere golfwedstrijd was het op Dirkshorn weer gezelligheid troef. Veel bekenden troffen elkaar eerst voor een kop koffie/thee met een heerlijke punt appeltaart, door de chef-kok zelf gebakken. Daarna gingen de meesten richting driving-range om in te slaan en om 09.30 uur gingen de eerste twee flights de baan in op hole 1 en 10.

Droge handen, natte voeten
Zoals veel golfbanen heeft ook Dirkshorn te lijden gehad van een zeer natte herfst. En hoewel op de thuisbaan van de organisatoren de drainage prima in orde is, was het nu af en toe behoorlijk soppen. Gelukkig waren er speciale regels voor het plaatsen van de bal maar dan nog was het “clean raken” van de bal vaak een uitdaging. De natte omstandigheden op de bodem werden enigszins goed gemaakt door de fantastische uitzichten die de baan te bieden heeft: mooie wolkenluchten, prachtige dorpsgezichten, fraaie natuur. Eén speelster vergeleek het met een schilderij dat zo in een museum kan hangen. En aangezien het de hele dag verder droog bleef, was er na afloop geen wanklank te horen.

Prijsuitreiking
Helaas viel het deelnemersaantal wat lager uit dan was voorzien maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren weer genoeg gelukkigen die een traditioneel kerstpakket in ontvangst mochten nemen. Zoals: Roald de Groot (neary hole 7), Harold Visser (neary hole 11), Paul Stork (tweary hole 8) en Ben van Mierlo (tweary hole 16). In de twee handicapcategorieën was de uitslag als volgt.

In de groep handicap 0 tot 17:

  Naam Eenheid Gem. ex.hcp. Punten
1 Paul Simpelaar /

Dick Korsten

Noord-Holland 16.4 39
2 Mark Warmenhoven /

Kees Jansen

Amsterdam 12.9 38
3 Theo Stroosnijder /

Roel van Hunnik

Noord-Holland /

Land. Eenheid

7.6 36


In de groep handicap 17.1 tot 36:

  Naam Eenheid Gem. ex.hcp. Punten
1 Roald de Groot /

Thomas vd Heuvel

Land.Eenheid /

Gast

18.3 37
2 Harold Visser /

Kevin Broersma

Land. Eenheid /

Amsterdam

17.6 35
3 Ben van Hoek /

Ron Sewalt

Korpsstaf /

Gast

18.9 29

 


Download:
WKW 2019 – uitslag

Tot volgend jaar!

Het is weer een mooi jaar geweest met een recordaantal deelnemers. Golf is ook binnen de NPSB een groeiende sport wat voor 2020 geresulteerd heeft in een goed gevulde kalender.

Tot slot worden alle organisatoren van onze politiegolfwedstrijden bij deze nogmaals hartelijk bedankt voor de prettige samenwerking en het succesvolle golfseizoen. Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen toe en we zien jullie graag weer bij de start van het nieuwe seizoen en dat is op 1 april 2020 (geen grapje)op de fantastische golfbaan De Scherpenbergh in Lieren. Na openstelling van de inschrijving (op korte termijn) kan er worden ingeschreven.

Warme groet,
Wil Giesbertz, organisator WKW
Petra van den Aardweg, golfgedelegeerde NPSB