Druilerige dag krijgt geen vat op NPSB sportclinics

0
1171
clinics-in-coronatijd
Atletiek

Zaterdag 4 juli stond het Politie Trainingscentrum Overamstel (PTO) in het teken van de tweede dag met NPSB sportclinics. Waar de eerste dag (20 juni) onder stralende omstandigheden plaatsvond, kreeg de organisatie op dag twee met druilerige omstandigheden te maken. Een straffe wind en onophoudelijke mieze regen maakten dat er geïmproviseerd moest worden: de buitensporten bleven buiten, de binnensporten – die vanwege de coronamaatregelen buiten afgewerkt moesten worden – zochten afdakjes op. Het werkte, waardoor het weer geen vat kreeg op de dag. Integendeel! Zo’n 40 collega’s en familie kwamen op de NPSB sportclinics af. De Amsterdamse politiesportvereniging APGS droeg het initiatief een warm hart toe en ondersteunde de clinics.
Aangepast programma
De ervaring van de eerste NPSB sportclinic dag had er toe geleid dat het programma iets was aangepast. Zo was het chronoloog compacter en sloten de verschillende onderdelen beter op elkaar aan. Dit gaf de deelnemers de mogelijkheid om aan meerdere clinics deel te nemen. De aanpassingen bleken een schot in de roos; er waren mensen die maar liefst drie onderdelen bezochten!

Survival in trek
Verreweg de meeste belangstelling was er voor het onderdeel survival/klimmen. NPSB survivalgedelegeerde Michel Hagenbeek nam de ervaren survivallaars onder zijn hoede en begeleidde een uitdagende training met klim- en grondoefeningen. Bovendien moesten de deelnemers tussentijds flinke afstanden hardlopend afleggen. Tim Schmelter gaf aan beginnende survivalaars tekst en uitleg over verschillende klimtechnieken waarna de deelnemers de hindernissen zelfstandig konden uitproberen.

Boksen, spinning en hardlopen
Aansluitend aan de survival/klimtraining was er keuze uit boksen, spinning of hardlopen. Erwin Pieplenbosch verzorgde de bokstraining en schotelde de deelnemers een intensieve en leerzame training voor. Marian Pieplenbosch nam het onderdeel spinning voor haar rekening. Onder een afdakje tegen de regen trapten de deelnemers zich op de klanken van opzwepende muziek in het zweet. NPSB atletiekgedelegeerde Jacqueline Rustidge verzorgde een hardloopclinic. De deelnemers aan deze clinic kregen uitleg over looptechniek, waarna de uitleg in praktijk werd gebracht met loopscholing, speedladder oefeningen en verschillende loop- en krachtoefeningen.
Ontspanning door inspanning
Het laatste onderdeel van de dag was Hatha yoga. Deze vorm van yoga ter ontspanning en innerlijke rust werd door Karin Weinberg verzorgd. Met verschillende poses trachtten de deelnemers op inspannende wijze tot rust te komen. Ontspanning door inspanning, het bleek een mooie afsluiting van een sportieve dag!
Tevreden
Organisatoren Michel en Jacqueline blikken tevreden terug op de clinics. ‘De clinics zijn een mooi alternatief gebleken in deze evenementloze coronatijd. Mensen willen toch bewegen, móeten ook bewegen om fit te blijven. De opzet van de clinics is laagdrempelig, zowel beginners als ervaren sporters kunnen meedoen. Wat ons betreft blijft het hier niet bij. De clinics zijn eenvoudig te realiseren, het enige wat je nodig hebt is een goede accommodatie en een stel gedreven (politie)sporters die hun kennis en passie willen delen’.

Wil jij NPSB sportclinics in jouw eenheid organiseren?
Stuur dan een mail naar atletiek@politiesport.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Foto’s: Willian Terhoeve en Jacqueline Rustidge