Duizenden euro’s voor Sint Maarten

0
1665
Benefiet Rugby

Het Politie Rugbyteam van de NPSB organiseerde samen met rugbyclub ARC een benefietwedstrijd voor Sint Maarten. Het evenement stond vooral in het teken van geld inzamelen voor de slachtoffers. Gedelegeerde Danny Williams kijkt tevreden terug op het evenement:

‘Na een training bij mijn reguliere rugbyclub ARC in Amstelveen raakten mijn coach en ik met elkaar in gesprek over hoe we een bijdrage konden leveren aan de wederopbouw van Sint Maarten na orkaan Irma. Zo ontstond ’s avonds laat in de regen langs een donker rugbyveld het idee om een benefietwedstrijd te organiseren tussen ARC en de selectie van het Nationaal Politierugbyteam, waar ik ook deel van uitmaak. En toen ging het snel: Collega’s wrongen zich binnen hun al lang vastgestelde roosters in allerlei bochten om hieraan mee te werken. Sponsoren, ARC, NPSB en vele andere organisaties sloten aan. Media-aandacht, radio-interviews, social media. Ineens was er volop aandacht voor dit initiatief.

Op zaterdag 4 november was het zover. Door ARC waren er rond de wedstrijd diverse activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. Zo werd er na afloop een loterij gehouden waarin prachtige prijzen beschikbaar waren gesteld, ook door individuele spelers van het politieteam. Een Caribische foodtruck zorgde ervoor dat de vele aanwezigen voorzien waren van een lekker hapje, want het was een echte dag om lekker te rugbyen: Regen, wind en kou!

Maar er werd ook een stevige pot rugby gespeeld. Hierbij ging het natuurlijk niet om de uitslag, maar een sterke opening door de politierugbyers zorgde ervoor dat ARC flink onder druk werd gezet door sterk spel van de forwards van de politieselectie. Op een gegeven moment had ARC door dat de openingen aan de zijkanten bij de backs lagen. En daar maakten ze vervolgens dankbaar gebruik van. Bij rust stond er dan ook een duidelijke voorsprong voor ARC in de boeken, waarna besloten werd om, passend bij de rugbycultuur, de teams met elkaar te mengen waardoor een meer evenwichtige tweede helft ontstond waarin aan beide zijden nog volop gescoord werd.
Na afloop van de wedstrijd werd er aan de bar nog lang gebroederlijk nagenoten van de wedstrijd. Hierbij spraken veel spelers van ARC hun dankbaarheid uit voor het feit dat ze geheel straffeloos een diender mochten tackelen …

Belangrijkste van de dag was dat ARC en de NPSB hebben laten zien begaan te zijn met het lot van de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten en een steentje hebben bijgedragen aan de wederopbouw van het eiland. De totale opbrengst wordt momenteel nog berekend, maar duidelijk is in ieder geval dat er meerdere duizenden euro’s zijn binnengehaald door dit initiatief!’