Een gouden weekend met een zilver randje

0
1197
EK Beachkorfbal 2019

Afgelopen weekend stond voor de hele wereld in het teken van de finale van het WK vrouwenvoetbal in Lyon, maar dat was niet het enige dat op sportgebied gebeurde. Op nog geen honderd kilometer bij Lyon vandaan werd namelijk het EK Beachkorfbal georganiseerd. Een weekendlang werden wedstrijden gespeeld in het Franse Bonson. En het korfbalteam van de NPSB was erbij, bestaande uit collega’s uit verschillende eenheden van de Nationale Politie.

EK Beachkorfbal 2019 Het team ging zaterdag de strijd aan met Hongarije, België, Marokko, Wales, Engeland en Frankrijk. Het ging fantastisch: alle wedstrijden werden gewonnen. Op zondag speelde het Nederlandse team tegen Portugal en won ook deze wedstrijd. Dit zorgde voor een plek in de halve finale, tegen Hongarije. De halve finale werd eveneens gewonnen, wat betekende dat wederom Portugal als tegenstander op de planning stond. Een zinderende finale was het resultaat. De wedstrijd eindigde in gelijkspel, wat zorgde voor een verlenging met golden goal. Portugal scoorde direct, waarna Nederland nog mocht aanvallen. Dit resulteerde in een punt aan de Nederlandse kant en wederom stond het gelijk. De tijd verstreek en de stand bleef gelijk. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist met free balls, waarbij het Nederlandse team helaas met één punt verschil verloor.

“Het zal nog even duren voor het team tevreden is met de zilveren medaille”, zegt korfbalgedelegeerde Ryanne. “Kijkend naar de prestaties gedurende het toernooi, hadden we onszelf moeten belonen met goud.” Tweede van Europa en maar nipt verloren in de finale. Het team kan trots zijn op een prachtige prestatie!