Een “miezerig” dagje golf sixes

0
700
Golf Sixes dag 3 - team Den Haag klaar voor de strijd
Golf Sixes dag 3 - team Den Haag klaar voor de strijd.

Sint Nicolaasga – Na Zoetermeer en Purmerend was Sint Nicolaasga de derde Burggolfbaan waar wij welkom werden geheten voor onze Golfsixes-wedstrijd. Het was zo’n beetje de laatste dag van de kerstvakantie en daarom niet al te druk op de Nederlandse wegen. Alle deelnemers hadden de reis dan ook goed ingeschat en waren keurig op tijd in het clubhuis van Sint Nyk, zoals deze golfbaan heet. Behalve één die zich wat had verslapen. Die had wel een goed excuus want hij was de dag ervoor laat teruggekomen uit Mexico en had de jetlag nog een beetje in het lijf zitten. Maar mooi dat hij toch mee wilde doen met dit tornooi. Chapeau!

Aangepast programma
Overigens begonnen we deze dag iets later, omdat we op basis van eerdere ervaringen het programma hadden aangepast. We startten om 11:00 uur met tussendoor een korte pauze en genoten als afsluiting van de dag van een avondmaaltijd.

De ontvangst was prima geregeld: koffie compleet met echte Friese koek en wat tijd om de boel op de rit te krijgen. De messen werden al bij het uitdelen van de speelschema’s geslepen want vandaag zou het ergens over kunnen gaan. Rotterdam en Den Haag stonden op twee winst partijen en Noord/Oost en Mix-Holland op tweemaal verlies. Dat betekende dus dat er vandaag in een onderlinge clash tussen Rotterdam en Den Haag een beslissing zou kunnen gaan vallen om de plaatsen 1 en 2.  En ook plaats 3 en 4 zouden dan beslist kunnen zijn. Of dat is gebeurd zal zich in het verdere verslag laten lezen.

Onder druk
Op de teebox van hole 10 stonden de teams van Rotterdam en Den Haag compleet te wachten op het startmoment. Het is altijd lastig om onder dergelijke druk de eerste drives los te laten. Maar goed, met een beetje moeite ging de eerste flight de baan in. Op hole 1, bij de start tussen Mix Holland en Noord/Oost was de sfeer al net zo.

Golf Sixes dag 3 - De druk is groot op de 1e tee
Golf Sixes dag 3 – De druk is groot op de 1e tee.

Belangen groot in miezerweer
Waar het bij de eerste wedstrijden zonovergoten was, hadden we deze dag met druilerig herfstachtig weer te maken. Niet koud, niet te veel wind maar wel van die miezerregen waar je niet erg vrolijk van wordt. Gelukkig liet niemand zich hierdoor echt beïnvloeden. Er werd met opgeheven hoofd gestreden voor wat we waard waren. Tactiek en techniek kregen daarbij de nodige aandacht.

Dat de teamcaptains doordrongen waren van het belang van deze wedstrijd bleek natuurlijk pas na afloop, maar gedurende de dag werd al snel duidelijk dat de koppels goed waren samengesteld. Dit leverde een zo eerlijk mogelijke strijd op. De captains hadden ervoor kunnen kiezen om de sterksten bij elkaar te zetten als koppel, maar dit kan uiteindelijk ook een nadeel opleveren. Volledig in de geest van het concept, werden zoveel mogelijk gelijkwaardige koppels samengesteld waardoor maar weinig bewegingsruimte overbleef voor de captains.

De kortere pauze zonder lunch om de koppelwissel toe te passen verliep prima. Net mooi om even op adem te komen, een broodje te scoren of een sanitaire stop in te lassen. Uit de opmerkingen viel op te maken dat de onderlinge verschillen op dat moment minimaal waren. De spanning zat er dus nog goed in. Snel maar weer verder voordat de spieren te veel zouden afkoelen. Het tempo in de baan was goed en aan het einde kwamen rond 16:00 uur de flights kort na elkaar binnen. Nu kon het tellen en rekenen beginnen.

Kleine verschillen
Onder het genot van een drankje werden de ervaringen in een vriendschappelijke en vooral gezellige sfeer met elkaar gedeeld. Uit het delen van de resultaten werd al gauw duidelijk dat het verschil tussen de eerste en tweede plaats minimaal was. De rivaliteit leverde mooie uitlatingen op die met enthousiasme of hoongelach werden omlijst. Het is maar van welk team je deel uitmaakte. Dat het echt spannend was, bleek wel uit het feit dat er echt nog een keer moest worden nageteld om geen foutjes toe te laten.

Tijdens het diner kon de uitslag bekend worden gemaakt. En wel een hele mooie!!!

Rotterdam en Den Haag hadden een precies gelijk aantal sets gewonnen en daarmee werd het 9-9!
De strijd is dus nog niet beslist en zal pas bij de laatste wedstrijd in februari tot een afronding gaan komen. 

Mix-Holland versus Noord/Oost was geëindigd in een overwinning voor NO: 6,5 – 11,5. Maar ook hier is er nog geen uitsluitsel over de derde c.q. vierde plaats. Alles hangt dus af van de laatste wedstrijd.

Tussenstand
Winst in een wedstrijd levert 4 punten op, een gelijkspel 3 en verlies toch nog 2 punten. Daarmee komt de tussenstand qua wedstrijdpunten op:

Rotterdam en Den Haag beiden 11 punten;
Noord/Oost Nederland op 8 punten;
Mix Holland staat op 6 punten.

Finaledag
Op 6 februari zal op de Burggolf-baan Haverleij (bij ‘s-Hertogenbosch) de beslissing gaan vallen.

Voor alle teams staat er nog iets op het spel. Op basis van het totaal aantal gewonnen sets bij de afgelopen drie wedstrijden ziet de indeling er dan als volgt uit: Den Haag (30,5 sets) speelt tegen Mix-Holland (20 sets) en Rotterdam (29 sets) tegen Noord/Oost (28,5 sets.)

Ik wens de captains veel wijsheid toe om op die dag weer complete en sterke teams op de been te brengen en alle golfers natuurlijk alvast ontiegelijk veel plezier. We nemen de sfeer gewoon weer mee!!

Ben Nederpel