EK judo politie

0
936
EK judo politie Győr, Hongarije 2019

Van 10 tot 12 mei is het EK judo voor politie gehouden in Győr, Hongarije. We hebben 6 Nederlandse judoka’s op de mat in actie gezien, 2 vrouwen en 4 mannen. Mandy, Melanie, Rob, Gertjan, Hein, Ferron werden gecoacht en begeleid door Claudia en Richard. Het team is een mooie mix van ervaren en jongere judoka’s. In totaal waren er 160 judoka’s uit 16 landen aanwezig. De mannen zijn de voorronden niet doorgekomen. Toch hebben ze goed partij gegeven, zeker gezien het niveau van de tegenstanders.

De dames moesten beide strijden om de bronzen medaille, helaas geen medaille kunnen behalen. De traditionele judo landen, Frankrijk, Rusland en Duitsland gingen met de meeste medailles naar huis.

Gezien de getraindheid van onze judoka’s kijken we als team toch tevreden terug.
Andere deelnemende landen hebben vaak betere faciliteiten of nemen judoka’s uit de nationale selectie mee, soms wel wat frustrerend.

EK judo politie Győr, Hongarije 2019

Uiteindelijk wel weer een mooie ervaring erbij en we gaan ons langzaam voorbereiden op de WPFG in Rotterdam. In de aanloop hier naar toe zullen er nog nationale kampioenschappen en diverse trainingsstages worden georganiseerd.

Een ieder die nog op de mat staat, zowel recreatief als op wedstrijd niveau wordt bij deze uitgenodigd om mee te doen. Houdt hiervoor de berichten op de site in de gaten. Je kunt ook mailen met Claudia Zwiers of Richard van Eijsden.