Europese Kampioenschappen tafeltennis in Slowakije

0
957
EK tafeltennis 2019

Van 19 t/m 23 september werden de Europese Kampioenschappen tafeltennis georganiseerd, deze keer in Bratislava in Slowakije.

Onze afvaardiging bestond uit vier heren, drie dames, een gedelegeerde en een supportster. Helaas bleek tijdens het verzamelen op Schiphol dat ons vliegtuig een medische noodstop in München moest maken waardoor wij ruim twee uur vertraging opliepen. Door de vertraging liepen we helaas de training mis die nog gepland stond voor het diner op de eerste dag. Zoals uit het verdere verslag blijkt had dit gelukkig geen negatieve gevolgen voor de prestaties.

EK tafeltennis 2019Er werd deelgenomen in vier klassen: het landentoernooi, het enkelspel, het dubbelspel en het gemengd dubbelspel.

In het landentoernooi hebben de dames bijzonder goed gepresteerd. In een poule met Griekenland, Slowakije en Tsjechië werd alleen van Tsjechië verloren. Helaas troffen onze dames in de halve finale de gedoodverfde favoriet Frankrijk waarvan met 3-0 werd verloren door Brenda Veenstra, Veronica van Eeden en Jacky Alting. Uiteindelijk dus een prachtige 3e plaats!

EK tafeltennis 2019

Bij het mix dubbel brachten Brenda Veenstra en Vincent Blom het nog tot de kwartfinale waar ze van de uiteindelijke winnaars verloren met 3-0. Ook in het damesdubbel was de kwartfinale eindstation voor Jacky Alting en Brenda Veenstra. Bij de dames enkel was het Veronica van Eeden die de kwartfinale wist te bereiken en ook van de uiteindelijke winnares verloor. Vincent Blom en Marco Gerritse verloren eveneens in de kwartfinale in het herendubbel.
Het tweede succes van de Nederlandse afvaardiging kwam van Vincent Blom. Hij kwam in het enkelspel heel ver en verloor in de halve finale met 12-10, 6-11, 9-11, 11-2 en 6-11 van Lyubomir Kralev uit Bulgarije die ook de finale met 3-1 wist te winnen.

Op de tweede dag was er nog wel een klein Nederlands incidentje toen het batje van Gijon Ijpelaar aan één kant werd afgekeurd. Het rubber op die zijde van het batje was sinds twee jaar niet meer verkrijgbaar en daarmee van de lijst van goedgekeurde rubbers verwijderd. Gelukkig kon Gijon met een nieuw (wel goedgekeurd) rubber wel het toernooi vervolgen.

Al met al een zeer geslaagd toernooi waarbij de spelers alweer uitkijken naar het volgende EK dat over vier jaar in Tsjechië zal worden gehouden.