Feest en afzien tijdens Zwolse Halve Marathon Festival

0
2013
Zwolse-halve-marathon

Het was een lang gekoesterde wens van de afdeling atletiek van de NPSB; deelnemen aan de bedrijvenrun van het Zwolse Halve Marathon Festival. ‘Zwolle’ is een feestje en dat feestje wilde de NPSB wel mee vieren. En zo stonden op zaterdagavond 10 juni  maar liefst 75 collega’s aan de start van de 4 Engelse Mijlen of halve marathon. Onder het toeziend oog van duizenden mensen publiek, waaronder de Amsterdamse politiechef Pieter Jaap Aalbersberg, gaven de collega’s in Zwolle een sportief visitekaartje af!

Feest
Op een steenworp afstand van de start werden de NPSB deelnemers op het hoofdbureau van politie aan de Koggelaan voorzien van  startnummer en het bekende witte politie hardloopshirt. Uit alle windstreken van het land waren ze afgekomen op de enthousiaste verhalen over Zwolle. Van Amsterdam tot Katwijk, van Rotterdam tot Sneek; allemaal wilden ze het hardloopfeestje in de Overijsselse hoofdstad meemaken. Uit de verhalen achteraf bleek dat geen woord teveel was gezegd. Iedereen had optimaal genoten van de sfeer, de muziek, het publiek en de historische binnenstad van Zwolle.

Afzien
Maar het was niet alleen maar feest in Zwolle. Voor velen was de wedstrijd flink afzien. Hoge temperaturen in combinatie met het ontbreken van een verkoelend windje op grote delen van het parcours maakte deze editie tot één van de buitencategorie. Voor een enkeling was de wedstrijd eigenlijk een ronde te lang en moesten de de laatste kilometers op het tandvlees worden volbracht. Maar het publiek dat in rijen dik langs het parcours stond hielp ze met hartstochtelijke aanmoedigingen er doorheen.

Individuele- en teamsuccessen
Dat de politie vaak vooraan loopt in grote wedstrijden bleek ook in Zwolle weer. In de bedrijvenrun wisten de politie topteams op beide afstanden het podium te bereiken. Zo werd het topteam op de 4 Engelse Mijlen bestaande uit Robert Gerritsen, Rik Albers, Janneke Arts, Ruud Gewald en André Daudeij tweede van de 218 deelnemende teams. Ook het halve marathon topteam bestaande uit René Reimerink, André Knol, Gerard de Jonge en Richard Zeldenthuis behaalde van de 127 deelnemende teams een knappe tweede plaats. Naast de teamsuccessen werden ook individuele prijzen behaald.  Robert Gerritsen won de recreanten klasse van de 4EM en Janneke Arts werd bij de vrouwenrecreanten op dezelfde afstand tweede. Jacqueline Rustidge werd 2e in de categorie 35+ op de halve marathon.

De NPSB blikt tevreden terug op de eerste deelname aan de Zwolse Halve Marathon festival. Bij het napraten in de VIP tent waren er lovende woorden voor de organisatie en was men het er unaniem over eens: in Zwolle weten ze absoluut een sportfeestje te bouwen!   

Een speciaal bedankje voor Ronald, Babette en Arie voor hun inzet en hulp bij de opvang van de NPSB deelnemers aan de Koggelaan.

uitslagen.nl