Feest in Venlo bij NK halve marathon

0
950
NK Halve Marathon Venlo

Circa 75 collega’s togen zondag 31 maart naar Venlo om deel te nemen aan het NK halve marathon voor politie. Vanwege het verzetten van de klok moesten de deelnemers extra vroeg op, maar geen mens die daar mee zat. Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland, de politiedeelnemers kwamen overal vandaan. Dat er 2,5 uur voor gereden of getreind moest worden was bijzaak. Deelname aan een mooie en bovenal gezellige halve marathon hoofdzaak. Een klein groepje ging van start op de 10 kilometer, verreweg de meeste collega’s kozen voor de 21,1 kilometer.

Geen gewone zondag
Bij aankomst is het is nog rustig in het bedrijfsrestaurant van het bureau aan de Rijnbeekstraat. Een A4’tje op de deur met ‘VENLOOP, NPSB deelnemers’ verraadt dat deze dag er iets anders uit zal zien dan gebruikelijk. In plaats van collega’s in politie-uniform, zijn het de witte politie hardloopshirts die de boventoon voeren. Het is een vrolijk weerzien van oude bekenden. Vaste vrijwilliger Jack deelt startnummers uit. Femke en Leon, lokaal goed bekend, beantwoorden geduldig vragen over hoe de start te bereiken en verraden de geheimen van de route.

Sport verbroedert
De 10 kilometer lopers bijten om 12:00 uur het spits af. Twee uur later is het de beurt aan de kilometervreters van de halve marathon. Bij het afhalen van het startnummer wordt de deelnemerslijst gescand op concurrentie. Daarna zoeken de concurrenten elkaar op en wordt er gekletst en gelachen. Uiteindelijk gaat het vooral om het plezier van samen sporten. En dat sport verbroedert geldt zeker in Venlo!

Wedstrijd
Op het grote scherm in het bedrijfsrestaurant volgen de achterblijvers de wedstrijd op een groot scherm. Intussen heeft de zon kans gezien om door het wolkendek te prikken. De strakke vlaggen duiden op een straffe wind, het maakt de omstandigheden voor de hardlopers lastig. Deelnemers gehuld in het witte politieshirt schieten door het beeld. René voert lange tijd het politiepeloton aan. Op drie kilometer voor de finish wordt hij bijgehaald door Martijn. Hij laat hem gaan, maar houdt hem in het vizier. Martijn tikt als eerste politieman aan. Bij de politievrouwen loopt Ardie voorop, een positie die ze niet meer zal afstaan. De overige vrouwen volgen op gepaste afstand.

Goed toeven
Na afloop van de wedstrijd druppelen de deelnemers het bedrijfsrestaurant weer binnen. Onder het genot van een broodje en een kop soep wordt de wedstrijd geëvalueerd. Iedereen is het er over eens… het was weer goed toeven in Venlo. Aan het einde van de dag worden de kampioenen met een medaille en een bos tulpen in het zonnetje gezet. De vrijwilligers ruimen nog even op waarna de dag er voor hen ook opzit.
De organisatie bedankt de politie Venlo voor de gastvrijheid, alle deelnemers voor hun enthousiasme en tot slot de vrijwilligers voor hun inzet.

Tot volgend jaar!

Foto’s met dank aan Eagle Fotografie, Jack van de Brug en Paul Onckels.

Uitslagen NK halve marathon
Vrouwen senioren
1. Jytte 2:04:14
2. Anke 2:08:48
vrouwen 35+
1. Ardie 1:45:17
2. Yvonne 1:54:03

Mannen senioren
1. Tim 1:25:27
2. Jan 1:26:00
3. Pieter 1:26:51

Mannen 40+
1. Martijn 1:20:20
2. René 1:21:12
3. Gersom 1:24:16

Mannen 50+
1. Joost 1:48:29
2. Jef 1:50:41
3. Peter 1:51:30

Mannen 60+
1. Hans 1:44:13
2. Pieter 2:13:12
3. Nan 2:16:33

Algemene uitslagen via www.uitslagen.nl