Fiets mee met de NPSB tijdens de Winterfiets Elfstedentocht

0
814
winterfiets-elfstedentocht

Uitgesteld

Het plan om exact 25 jaar na de laatste Elfstedentocht op de schaats een Winterfiets Elfstedentocht te houden werd helaas gedwarsboomd door de coronamatregelen. Maar gelukig laat de organisatie het er niet bij zitten en is inmiddels een nieuwe datum bekend voor het evenement bekend: zondag 13 maart. Fiets jij ook mee?

Op dinsdag 4 januari 2022 was het precies 25 jaar geleden dat er een 11-Stedentocht op de schaats gehouden kon worden. Het klimaat verandert en dat heeft grote gevolgen voor Nederland. Hogere temperaturen, droogte en periodes met extremere regenval. In deze 25 jaar is de gemiddelde temperatuur in Nederland met 1,1 °C gestegen. Dit is twee keer zo snel als de wereldwijde temperatuurstijging. Om klimaatverandering een halt toe te roepen, zullen we onze CO2 uitstoot moeten verminderen en uiteindelijk zelfs op nul moeten krijgen.

Ook de tocht der tochten, de Winterfiets Elfstedentocht, ondervindt de gevolgen van de klimaatcrisis, maar echt warm zal het niet zijn. Welke afstand je op 4 januari ook gaat fietsen: reken er op dat het winterklimaat die dag je grootste tegenstander gaat zijn: een gewaarschuwd mens stapt goed gekleed op de fiets.

De Stichting Friesland Beweegt heeft speciaal voor deze editie de samenwerking gezocht met Cycling 4 Climate. Hun missie is duurzaamheid leuk maken met fietsevenementen, bewustwording rond de klimaatcrisis vergroten én laten zien hoe we impact kunnen maken.  Deze toertocht staat open voor alle, geheel of  in aanzienlijke mate door spierkracht aangedreven, rijwielen die op het recreatief fietspad mogen rijden. Dus van step tot ligfiets, van E-Bike tot racefiets.

De Nederlandse Politie Sport Bond neemt een deel van het inschrijfgeld op zich. Hierdoor kan je al deelnemen voor een flink gereduceerd bedrag en kost jouw deelname slechts €12,50. Durf jij de uitdaging aan en wil je graag mee doen? Speciaal voor medewerkers van de Nationale Politie en de Koninklijke Marechaussee is er een aparte inschrijflink gemaakt:

Inschrijflink NP en KMar

Let op! Alleen mensen met een e-mail adres eindigend op @politie.nl of @mindef.nl komen in aanmerking voor deze korting.

Kijk voor verdere informatie over het evenement op www.frieslandbeweegt.frl