Geen brug te ver tijdens Bruggenloop

0
797
bruggenloop-2019
Bruggenloop 2019.

Zondag 8 december zijn er geen voetbalsupporters rondom de Kuip te vinden. Nee, het zijn duizenden hardlopers met een speciaal led lampje aan de arm die massaal bezit nemen van de straten van de Maasstad. Ze vormen samen de Bruggenloop, een hardloopwedstrijd over 15 kilometer en een zestal Rotterdamse bruggen. Zo’n 60 politie/KMar hardlopers zijn van de partij.

Vrijwilligers Coen en Danny zijn staan al vroeg klaar om samen met de vertegenwoordiger van de NPSB alles in gereedheid te brengen voor de NPSB deelnemers. De route van de ingang naar de kantine uitzetten, shirts, drinken en iets te eten op tafel en niet te vergeten de startnummers. Aan de voorkant is alles tot in de puntjes geregeld, het enige wat de deelnemers nog moeten doen is op eigen benen de 15 kilometer lange route afleggen. En voor het wedstrijdteam geldt zo snel mogelijk. In 2018 stond het politie wedstrijdteam op het hoogste podium, er is dus een titel te verdedigen.

Wind
Klokslag 15:30 uur klinkt het startschot van de eerste startwave. Duizenden mensen gaan op pad. Hetzelfde ritueel herhaalt zich nog twee keer. Het resultaat is een oneindig lange sliert van bont uitgedoste hardlopers. De een met soepel tred,de andere zwoegend vanaf stap één. Wat ze in gemeen hebben is dat ze 15 kilometer lang de persoonlijke grenzen verlegen. Een race tegen de klok, een race tegen de zes bruggen die als venijnige heuvels in het parcours liggen en een race tegen zichzelf. De harde wind uit zuidwestelijke richting geeft een extra dimensie aan het geheel. Deelnemers worden het ene moment vooruit geblazen, terwijl ze even later knokkend tegen de gure wind in proberen vooruit te komen. Voor de toeschouwers is het ook een uitdaging, de gevoelstemperatuur is minus heel veel!

Net niet
Na een uur druppelen de eerste hardlopers de kantine van het bureau aan de Cor Kieboomplein weer binnen. Waar de een tevreden terugkeert, is de ander minder content. Moegestreden, maar met een glimlach. Het was weer mooi in 010 en op een enkeling na haalt iedereen de finish. Geen brug te ver. Bij de prijsuitreiking blijkt het wedstrijdteam het podium nipt gemist te hebben. Met een minimaal verschil moeten ze deze keer genoegen nemen met de ondankbare vierde plaats. Maar ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Volgend jaar een nieuwe ronde en dus een nieuwe kans op eremetaal!

De NPSB bedankt het basisteam aan de Cor Kieboomplein voor de gastvrijheid en de vrijwilligers voor hun inzet en toewijding. En last but zeker not least, de politie- en KMar hardlopers voor hun enthousiasme! We steven er naar om in 2020 weer met een leuke groep NPSB lopers aan de start te staan, ben jij dan ook van de partij? Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, meld je dan aan voor de atletiek-trail-survival nieuwsbrief via atletiek@politiesport.nl.