Geen duikactiviteiten dit jaar

0
811

Het zijn op dit moment vreemde tijden. Er waait een virus rond die de samenleving sterk ontwricht. Drie jaar geleden moesten wij, als organisatie, de PolitieDuikdag (PDD) afgelasten. Dit ivm zware windstoten en regenval. De beslissing werd toen genomen ivm de veiligheid van alle aangemelde duikers (ervaren en onervaren duikers).

Ook dit jaar stond de organisatie voor een moeilijke beslissing. Door het Covid-19 virus is de 1,5 meter samenleving ingevoerd. Door de duikbonden wordt aangegeven dat duiken een sport is, welke zonder problemen uitgevoerd kan worden. Echter de PDD is iets meer dan 2 duikjes maken. Wij zijn de hele dag bij elkaar (50 aanmeldingen tot nu toe) en sluiten dit ook af met een duiker diner. Daarbij is het weer niet van tevoren te voorspellen. Wij zouden dit jaar met de MS Theo meegaan. Door de Corona was het aantal personen aan dek al verminderd. Bij goed weer gaf het al problemen (afstand 1,5 meter). Maar bij wat minder goed weer werd het boven- en benedendeks al helemaal een probleem. Hierbij werd het opvolgen van de 1,5 meter regel bijna onmogelijk. Het gevaar voor besmetting werd te groot.

Wij hebben ook gekeken naar een eventueel alternatief. Maar ook daar liepen wij tegen dezelfde problemen aan. Met een grote groep duikers is het lastig om alle voorzorgsmaatregelen te kunnen handhaven/opvolgen. Daarnaast zou de organisatie, als er toch een besmetting zou optreden door de PDD, wel eens in de problemen kunnen komen. Wij zijn namelijk verantwoordelijk voor het handhaven van de geldende regels. En gezien wij bijna allemaal politiemensen zijn…
 
Wij hopen dat volgend jaar alles weer een beetje “normaal” is en wij een leuke PDD voor jullie dan kunnen organiseren.  
 
Organisatie PDD.