Geen maat op 6e editie APGS Obstacle Cross

0
909
6e editie APGS Obstacle Cross

De APGS Obstacle Cross 2019 – kortweg de AOC – gaat als doorslaand succes de geschiedenisboeken in. Vernieuwingen zoals het gebruik maken een ander inschrijfsysteem, de invoering tijdswaarneming en het bouwen van nieuwe uitdagende hindernissen hebben hieraan bijgedragen. De integratie van de eerste USPE (Europa) cup Obstacle Course Running binnen de 6e AOC gaf de dag een internationaal tintje. De organisatie blikt tevreden terug. Er zijn bergen werk verricht om de dag mogelijk te maken. De beloning was een evenement waarbij bijna 600 collega’s uit binnen- en buitenland samen de sportieve grenzen opzochten en verlegden. Politie topsport en breedtesport hand in hand.

Aan de AOC deden zo’n 530 medewerkers van de politie, KMar, douane, justitie, defensie en openbaar ministerie mee. Een record aantal! In een tiental startwaves werden de deelnemers weggeschoten. De wedstrijdlopers moesten een parcours van 10 kilometer afleggen, de recreanten mochten na 8 kilometer de bel bij de finish luiden. Verreweg de meestel deelnemers deden mee in een team.

Winnaars
In de individuele mannenwedstrijd won Nick afgetekend in een tijd van 59:39, een tijd die niet misstaan had in de internationale wedstrijd.  Met deze tijd troefde hij zijn concurrenten Joey (1:02:30) en Marinus (1:04:49) af. In de vrouwenwedstrijd was Claudia de enige die wist te finishen. Haar inzet werd beloond met een mooie trofee. Marco en Bob van team RX beschikten over de beste papieren bij de teamwedstrijd en wisten voor de mannen van AVIM Power en Rotterdam Zuid te eindigen. Bij de recreanten ging de winst bij de mannen naar Rick, hij deed 1:16:01 over de 8 kilometer lange run. Tweede werd Maarten (1:21:08) en de derde plaats was voor Lennard (1:27:59).  Bij de vrouwen recreatierun won Fleur in 1:28:01, met ruime voorsprong op Jessie (1:52:06) en Lieke (2:02:01). Bij recreatierun teamklassement waren het Marcel en Bastiaan van team BaJaMaJu die nipt voor team DROS (Thom en Chris) finishten. Sander, Vincent en Tim van INFRA MDN tikten als derde de bel aan.

Ultieme sportbeleving
De 6e editie van de AOC was er eentje om door een ringetje te halen. De weersomstandigheden waren prima, de sfeer was meer dan prima. Met het uitdagende parcours kregen alle deelnemers op 23 mei een ultieme sportbeleving op een presenteerblaadje!

Met dank aan…
Het evenement werd  ondersteund door de stichting Nederlandse Politie Sportbond, Bruggink-Rougoor, survivalmaterialen.nl, DvKmediatics, Hubertus & Berkhoff, stichting Waardering Erkenning Politie, stichting Bond voor Nederlandse Militaire Oorlogs- en dienstslachtoffers, de Nederlandse Politiebond, PZP, Jimmy Joy en stichting Waardering Erkenning Politie.

De deelnemers ontvangen spoedig de eindtijden en de foto’s via het opgegeven mailadres.