Gelukkig, we mogen weer

0
657
NPSB sportschutters

Een veel gehoorde kreet in de wereld van de sport. Sporters die eindelijk de ruimte weer krijgen om te doen wat zij heel graag deden en daarvoor de ruimte weer kregen. Voor de NPSB sportschutters was dit niet anders. Bij het ingaan van de versoepelingen tussen Hemelvaart en Pinksteren haalde menig schutter zijn wapen weer uit de kluis. De indoor schietaccomodaties gingen weer open, de corona-aanpassingen waren gedaan en de geur van kruitdampen vulde de banen.

Ook gezamenlijk trainen was nu weer mogelijk. Een oproep leverde veel enthousiasme op, doch niet iedereen had direct de gelegenheid om op zo’n korte termijn gehoor te geven. Niet getreurd, ook met een kleiner koppel valt er te trainen. Rustig aan beginnen, want voor de trainer was dit een uitgelezen moment om na de lange gedwongen pauze met specifieke technische elementen van de schietsport te beginnen. Een beetje van voren af aan, zeg maar. Ingeslepen onvolkomenheden nu de kop indrukken en met een schone lei beginnen. De aandacht ging vooral naar een onderdeel van de trekkertechniek in combinatie met de afvuurtijd. Kortom géén rozen melken, maar in een zekere cadans het schot lossen. De basis is weer gelegd om straks de tien weer vaak te raken.

Gelukkig, we mochten weer.

Mocht jij ook interesse hebben om mee te trainen en je bent al bekend in de schietsport met pistool en/of geweer, meld je dan bij één van de drie gedelegeerden en maak gerust een afspraak.