Geslaagd NK Judo 2016

0
3233

Woensdag 23 maart werd in sportcentrum De Koploper in Lelystad het NK judo politie georganiseerd. Het aantal deelnemers bleef helaas wat achter in vergelijking met eerdere Kampioenschappen. Door de combinatie met defensie is de organisatie er toch in geslaagd om voor iedere deelnemer voldoende wedstrijden op de tatami te krijgen.

Bij de dames werd de eerste plaats behaald door Melanie Jager. Zij versloeg nieuwkomer Kelly Heynekamp. De andere dames in deze poule kwamen uit de hoek van defensie en moesten hun meerdere erkennen in onze dames van de politie. In de klasse -73kg was Chiel Willems bezig aan zijn laatste toernooi en wilde graag in stijl afsluiten met het behalen van het kampioenschap. Dit is op zeer stijlvolle wijze gelukt, alle partijen werden ruim binnen de wedstrijdtijd door Chiel beslist met een ippon. Met name zijn favoriete techniek, yoko tomoe nage , hebben veel tegenstanders vandaag ondergaan. Een tweede plaats was er voor Quincy van Vredegem en op de 3e plaats eindigde Maikel Kruis. Tom Rouwers en Kevin van der Horst maakten er in de -81kg klasse een mooie strijd van. Tom won van Kevin en werd daardoor de kampioen. De andere tegenstanders waren collega’s van defensie zodat er toch flink wat wedstrijden moesten worden gestreden. Deze partijen werden winnend beëindigd door onze judoka’s.
In de klasse tot 90 kg werd het een ouderwetse “knokpartij” tussen Gert Jan Hofland en Willem van Heerebeek. Deze mannen strijden al jaren tegen elkaar om de winst op een harde, maar zeer sportieve wijze. Willem, winnaar van het zilver op het EK voor politie, maakte zijn favorietenrol waar en won de match. André Sanmiardjo behaalde een verrassende derde plaats. André kwam om zijn oude maten aan te moedigen maar eenmaal in buurt van de mat besloot hij toch mee te doen en dit pakte goed uit.
In zwaarste klasse hadden we alleen Rob Kroonen als deelnemer. Hij moest dus zijn titel behalen door tegen de zware mannen van defensie te strijden. Dit deed hij met verve en heeft daarmee de titel zeker verdiend.

Teamwedstrijd
Als klapstuk stond de traditionele teamwedstrijd tussen defensie en politie op het programma. Altijd een spannende match. De laatste twee edities werden door defensie gewonnen. Het team was gebrand om de winst weer in ons voordeel te beslissen.
Coach Claudia Zwiers had een sterke opstelling geformeerd. De twee dames Melanie en Kelly en bij mannen Rob, Willem Tom en Chiel. De einduitslag was in ons voordeel: 5 -1. Uit respect voor de verdiensten van Chiel kreeg hij de eer om de laatste wedstrijd op de mat te maken. Ook nu weer een fantastische ippon. Claudia was zeer tevreden over het getoonde judo en de winst was weer voor de politie! Een geslaagd evenement waar door de organisatoren Thomas Leppink en Richard van Eijsden van de politie en Paola van der Meulen van de Kmar tevreden op wordt teruggekeken.