Geslaagd NK Judo Politie en Defensie

0
1920
NK Judo Politie Defensie

Op woensdag 12 april werd het jaarlijkse judo kampioenschap in Lelystad gehouden. Er was sprake van een gezamenlijk kampioenschap van politie en defensie.

Nieuw was het ne-waza kampioenschap. Een experiment om beginnende en oudere judoka’s weer op de mat te krijgen. Bij het ne-waza wordt niet staand gejudood. Aan dit onderdeel werd ook deelgenomen door jiu-jitsuka’s en vechters uit het Braziliaans jiu-jitsu. Er waren veel deelnemers, dus het was geslaagde proef. Dit onderdeel komt bij een volgend kampioenschap zeker terug. Ook de dames waren dit jaar goed vertegenwoordigd. Gezien het verschil in gewicht was er bij de dames sprake van een ‘alle categorieën kampioenschap.’

NK Judo Politie DefensieDefensie winnaar teamwedstrijd
De traditionele teamwedstrijd werd dit jaar door defensie gewonnen. Chiel Willems en Claudia Zwiers waren de coaches van ons team. Zij hebben een uitdaging om het team volgend jaar weer aan de goede kant van de streep te krijgen.

De kampioenen
Dames: K Heynekamp
Heren -73kg: M Kruis
Heren-81kg: Tom
Heren +81kg: W Heerebeek
Heren ne-waza licht: M Heerens
Heren ne-waza zwaar: R Kroonen

Afscheid gedelegeerde
Na de prijsuitreiking werd afscheid genomen van T. Leppink als gedelegeerde die een nieuwe uitdaging aangaat. Zijn opvolgers staan al klaar en worden op korte termijn bekend gemaakt. De bedoeling is om het judo weer prominenter op de kaart te zetten binnen onze organisatie.

Judo in de lift
Al met al een mooi en succesvol toernooi met veel mooie wedstrijden Ook het aantal deelnemers zit weer in de lift.
Hoopvol voor het judo binnen de politie. Houd de berichtgeving in de gaten want er volgen weer een aantal trainingssessies in het najaar en we rekenen op een grote deelname.

Sportieve groet Richard van Eijsden