Geslaagd NK tafeltennis in Hattem

0
1745
nk-tafeltennis-hattem

Door extra aandacht via www.politiesport.nl en intranet van de Koninklijke Marechaussee, had het Nederlands kampioenschap tafeltennis dubbel zoveel deelnemers als vorig jaar. De deelnemers streden in twee klassen om de prijzen. In het dubbel werd eerst een ranglijst gemaakt op basis van de eindresultaten in het enkel. Daarna werd de sterkste speler gekoppeld aan de zwakste enzovoorts. In theorie zouden zo alle dubbels van ongeveer gelijke sterkte moeten zijn.

Na de ontvangst met koffie en cake werd er begonnen met het enkelspel. In de B-klasse leek het er lange tijd op dat Rob Groenen met de winst zou gaan strijken. De winst ging echter knap naar Thom Steenbergen die Willem Knappenberg een puntje voor bleef. Rob Groenen werd toch nog verdienstelijk derde.

In de A-klasse werd het vooral een strijd om plaatst 2 t/m 6. Door afwezigheid ivm vakantie van Marco Gerritse was er niemand die Vincent Blom kon bedreigen om zijn titel van vorig jaar te prolongeren. Vincent was dan ook de terechte kampioen. De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door Brenda Veenstra. Zij behaalde evenveel punten als Ruud Schoon maar wist het onderling duel te winnen met 7-11, 11-6 en 12-10.

Na de enkelwedstrijden was er soep met broodjes voor alle deelnemers en toeschouwers.

In de dubbelwedstrijden bleken de krachtsverschillen minimaal te zijn. Na twee spannende halve finales bereikten de dubbels Jacqueline Alleijne/Vincent Blom en Bert Westers/Koen Striegel de finale. Ook hier bleef het spannend. Via 11-6, 4-11, 12-10 en 9-11 was een beslissende vijfde game nodig om de winnaar te bepalen. Hier konden Koen en Bert voorkomen dat Vincent samen met Jacqueline zijn tweede winst kon binnenhalen. Met een 11-8 overwinning haalden zij de dubbeltitel binnen.

Na de prijsuitreiking ging nog een groot deel van de deelnemers mee uit eten om deze gezellige dag af te sluiten.