Geslaagde Toer de Lasalle voor wielerselectie

0
1567

Op donderdag 8 juni 2017 stond de nationale wielerselectie van de NPSB aan de start van de Tour De Lasalle.  Deze wedstrijd werd voor het eerst gereden in 1955 en dit was alweer de 63ste editie. In de loop der jaren is de oudste wielerkoers van de Kop van Noord-Holland uitgegroeid tot één van de sportiefste hoogte punten in de gemeente Den Helder.
Deze vierdaagse etappe wedstrijd voor amateurs startte met een rit over het eiland Texel. Er werd vanaf de veerboot gestart met een peloton van meer dan 100 renners. De wielerselectie werd vertegenwoordigd door Koen Goebel, Partrick Zonnenberg, Dennis Mijnsbergen, Ralph Strijbos, Douwe van der Hoeven, Thijs van Schijndel, Rein Falke en kersvers Nederlands kampioen Glenn Edelenbos.

Toer de Lasalle NPSB Wielerselectie
Toer de Lasalle NPSB Wielerselectie

Na twee etappes in en rond Den Helder werd het klassement in een A en B groep gesplitst. Tijdens de derde etappe langs de Helderse kust startten Rein Falke, Thijs van Schijndel en Glenn Edelenbos in het A-klassement.

Patrick Zonnenberg wist op de laatste dag als 6e in het B-klassement te eindigen tijdens het afsluitende criterium. Rein Falke wist als 14e te eindigen in het A-klassement. Al met al een uitstekende uitslag voor de NPSB wielerselectie. De ploegleiding keek terug op een geslaagde en vooral leerzame editie van de Tour de Lasalle.

www.npsbwielerselectie.nl