Goede voornemens: NK wielrennen dit jaar ook voor de sportieve fietser!

0
1402

Op vrijdag 19 mei 2017 wordt het Nederlands kampioenschap wielrennen gehouden op de Nedereindse Berg te Utrecht. Dit jaar zullen voor het eerst ook recreanten hun ronden rijden op het NK parcours. Wij nodigen dan ook alle medewerkers van de nationale politie en de Koninklijke Marechaussee van harte uit voor een sportieve dag op de fiets. Heb jij altijd al tegen je collega’s willen strijden, maar heb je geen wedstrijdlicentie? Dan is dit je kans! Een helm, racefiets en enige ervaring om in de groep te fietsen is vereist.

Nederlands kampioenschap
Wedstrijdrenners zullen dit jaar weer strijden om het felbegeerde Nederlands politiekampioenschap. De afgelopen jaren werd de strijd om het NK beslist door een vroege ontsnapping. Ook dit jaar verwacht de organisatie veel deelnemers en een spannende wedstrijd.

Funklasse
De Funklasse wedstrijd wordt verreden over een afstand van 40 kilometer. De eerste 15 ronden worden afgelegd onder begeleiding van een motor. De motor mag in de eerste 18 kilometer niet worden gepasseerd. Op 10 ronden van het einde wordt de wedstrijd vrijgegeven en vindt er een wijziging plaats in het parcours. De renners worden de laatste 22 kilometer over de 18 meter hoge Nedereindse Berg geleid. Tijdens de beklimmingen van de berg zal het Nederlands kampioenschap Funklasse worden beslist. Iedere medewerker van de politie en de Koninklijke Marechaussee kan deelnemen aan deze wedstrijd voor recreanten.

Prijzen
De top drie van alle categorieën worden gehuldigd. De Nederlands kampioenen krijgende Nederlandse driekleur om de schouders gehangen en een wel verdiende medaille van de NPSB. Ook de andere deelnemers zullen het parcours niet met lege handen verlaten.

Inschrijving
Inschrijfkosten: €10,–
Deelnemers ontvangen van de organisatie voorafgaand aan de wedstrijd een chip voor de tijdsregistratie. De chip dient aan de fiets te worden bevestigd. Voor de start zal er een controle plaatsvinden op de fiets en de bevestiging van de helm. Inschrijving voor het NK wielrennen 2017 start binnenkort.

Informatie: www.npsbwielerselectie.nl & www.politiesport.nl