Golf anno 2019

0
1063

Wedstrijdkalender 2019

Alle organisatoren hebben hun best gedaan om tijdig een datum en baan vast te leggen.
Door externe factoren is dit nog niet voor alle wedstrijden gelukt maar de ontbrekende informatie gaat zo spoedig mogelijk ingevuld worden.

Er is één verandering ten opzichte van 2018: de BBP-cup is geschrapt en daarvoor komt in de plaats een interland tegen België. Na een eerder voorbehoud is inmiddels duidelijk dat er bij de Belgische collega’s genoeg (redelijk) ervaren golfers zijn om een wedstrijd tegen te spelen.

Voor de rest zijn er qua wedstrijden geen veranderingen. Voor elk wat wils met serieuze en
gezelligheidswedstrijden met een mix van banen waar we al eens te gast waren en waar we voor het eerst naar toe gaan als NPSB-golf.

De eenheid Rotterdam zal het NK Stableford 2019 gaan organiseren in verband met het
100-jarig bestaan van politiesportvereniging Hermandad. Hiervoor is de datum wel bekend
maar de baan nog niet. Onderhandelingen vinden plaats met golfbaan Broekpolder, alle reden dus om de datum van 23 september alvast in je agenda te zetten.

Het volledige overzicht van alle wedstrijden in 2019 kan je in de wedstrijdkalender bekijken of HIER downloaden.

Nieuwe golfregels in 2019

Vanaf 1 januari 2019 wordt een aantal golfregels gewijzigd, zoals het droppen op kniehoogte in plaats van schouderhoogte, 3 minuten naar je bal zoeken ipv 5, ready golf spelen, de vlag mag in de hole blijven bij het putten enzovoort. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen is HIER te downloaden. Handig om je alvast voor te bereiden op het nieuwe seizoen.